Κυνική παραδοχή από το υπουργείο Περιβάλλοντος: Χωρίς ρεύμα 93 πλημμυροπαθείς αγρότες στη Θεσσαλία

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά συνολικά 302 πλημμυροπαθείς αγρότες έμειναν χωρίς ρεύμα και μάλιστα από αυτούς 93 παραμένουν ακόμα και σήμερα στο σκοτάδι. Η παραδοχή έγινε από το υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο με μεγάλη καθυστέρηση αναγκάστηκε να απαντήσει στα αποκαλυπτικά στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ που δημοσιοποίησε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βασίλης Κόκκαλης.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος σε ανακοίνωσή του από τη μία κάνει λόγο για «παραπλανητικούς ισχυρισμούς» και από την άλλη αυτοδιαψεύδεται. Σύμφωνα με το χρονικό που παρουσιάζει, συνολικά υπήρξαν 301 αποσυνδέσεις ρεύματος αγροτών στην Θεσσαλία. Το υπουργείο Περιβάλλοντος υποστηρίζει ότι οφείλονται σε «λάθος» και αναφέρει ότι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου έγιναν 208 επανασυνδέσεις. Για τους υπόλοιπους 93 αγρότες, το υπουργείο Περιβάλλοντος επιχειρεί να τους επιρρίψει την ευθύνη, λέγοντας υπήρξε αδυναμία επανασύνδεσης, καθώς δεν ήταν εφικτή η προσβασιμότητα. και ότι «κανείς δεν έχει επικοινωνήσει με τον πάροχο ή τον ΔΕΔΔΗΕ για να εκφράσει κάποιο παράπονο».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Περιβάλλοντος σημειώνει ότι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης στις 5 Ιανουαρίου «έλαβε γνώση για 301 αποσυνδέσεις ρεύματος αγροτών στην Θεσσαλία. Υπήρξε άμεση επικοινωνία από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου με τον πάροχο, για τη διευθέτηση του ζητήματος. Από την πλευρά του, επίσης την ίδια ημέρα (5/1) επιβεβαίωσε το σφάλμα και προέβη σε δύο ενέργειες: Πρώτον, αιτήθηκε (5/1) από τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) να το διορθώσει και δεύτερον διασφάλισε ότι δεν θα δημιουργηθεί, εκ νέου, αντίστοιχο πρόβλημα. Ο Διαχειριστής, δεσμεύτηκε πως θα γίνουν οι απαραίτητες επισκέψεις για τις επανασυνδέσεις έως τις 10/1. Πραγματοποιήθηκαν μέχρι τότε και οι 301 επισκέψεις και έγιναν 208 επανασυνδέσεις. Για τις υπόλοιπες 93 περιπτώσεις υπήρξε αδυναμία επανασύνδεσης, καθώς δεν ήταν εφικτή η προσβασιμότητα. Από τον Διαχειριστή άφησαν σχετικά σημειώματα και έκτοτε συνεχίζονται οι επισκέψεις (έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον δύο επισκέψεις γι’ αυτές τις 93 περιπτώσεις) μέχρι να αποκτήσουν πρόσβαση στους συγκεκριμένους μετρητές. Για 44 περιπτώσεις δεν βρέθηκαν οι αγρότες που θα έδιναν στον Διαχειριστή πρόσβαση στους αντίστοιχους μετρητές, για να μπορέσει με τη σειρά του να επανασυνδέσει το ρεύμα. Για τις υπόλοιπες 49, οι επανασυνδέσεις δεν έχουν γίνει ακόμη, για τεχνικούς λόγους. Έχουν πραγματοποιηθεί, ωστόσο, πάνω από τρεις επισκέψεις γι’ αυτές τις περιπτώσεις. Σημειώνεται πως κανείς από τους 93 δεν έχει επικοινωνήσει με τον πάροχο ή τον ΔΕΔΔΗΕ για να εκφράσει κάποιο παράπονο».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί