Νικήτας Κακλαμάνης: Δεν θα πάει στο «σεμινάριο» της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια – «Είναι προσβλητικό»

«Πυρά» προς τη Νέα Δημοκρατία και το… σεμινάριο που αποφάσισε να διεξάγει η Πειραιώς, εξαπέλυσε ο Νικήτας Κακλαμάνης το πρωί του Σαββάτου μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Συγκεκριμένα, ο «γαλάζιος» βουλευτής, αναφέροντας ότι είναι μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου από το 1990, με εξαίρεση μια πενταετία που ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν δέχομαι να με ενημερώσει για ένα τόσο σημαντικό θέμα όσο η ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια ένας υπουργός, που είναι ικανός, αλλά τον γνώρισα μόλις πριν μερικά χρόνια». 

«Εγώ είμαι στην παράταξη 60 χρόνια και δεν πρόκειται να πάω την Δευτέρα στην συνάντηση για το ‘μασάζ’», υπογράμμισε επιπλέον ο Ν. Κακλαμάνης, ενώ επεσήμανε ότι «πρέπει να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να συνεδριάσει όσες ώρες χρειαστεί για να συζητηθεί το ζήτημα».

Μάλιστα, ο Ν. Κακλαμάνης εξήγησε ότι στις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας διαχρονικά υπάρχει ουσιαστική συζήτηση και εκεί επιλύονται όποια ζητήματα ανακύπτουν, για αυτό και ζητά την σύγκληση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας για το επίμαχο ζήτημα.

Επιπλέον, σχολίασε δηκτικά και τη «στάση… αποχής» που πρότεινε ως θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ που διαφοροποιούνται, τασσόμενος ουσιαστικά με την χθεσινή δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επίσης σχολίασε με καυστικό τρόπο την παρότρυνση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής είπε ότι ουδέποτε απείχε από ψηφοφορία σε όλα τα χρόνια του κοινοβουλευτικού βίου του και πως δεν έχει υπάρξει μία φορά που να μην υπερψήφισε ή καταψήφισε διατάξεις σύμφωνα με τα πιστεύω του. Υπενθύμισε μάλιστα ότι καθώς δεν είχε ψηφίσει μνημονιακές διατάξεις, είχε διαγραφεί με απόφαση του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Το εσωτερικό email της ΝΔ προς τους βουλευτές για το διήμερο σεμινάριο

Υπενθυμίζεται ότι, το μεσημέρι της Πέμπτης προωθήθηκε email από τον γραμματέα της ΚΟ, Σταύρο Καλαφάτη, προς τους «γαλάζιους» βουλευτές, το οποίο γνωστοποιεί διήμερο «σεμινάριο» για το επίμαχο σχέδιο νόμου από τον Ακή Σκέρτσο.

Όπως αναφέρεται στο email που έφερε στη δημοσιότητα το documentonews.gr, κατά το διήμερο «σεμινάριο» το «παρών» θα δώσουν η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Μαρία Συρεγγέλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αλλά και οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Η συγκέντρωση θα γίνει με δόσεις το διήμερο 15 και 16 Ιανουαρίου στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, όπου οι βουλευτές θα συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά. Μάλιστα το σχετικό email καταλήγει με την επισήμανση όλο νόημα ότι «η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη». Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά αλλά και του Μάκη Βορίδη.

Email

Αναλυτικά το email:

«Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Σας προσκαλούμε σε ενημέρωση – συζήτηση από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Άκη Σκέρτσο, με θέμα «Κυβερνητική Πρωτοβουλία για την Ισότητα στον πολιτικό γάμο».

Στη συνάντηση θα παρευρεθούν οι Αντιπρόεδροι του κόμματος κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ –Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης και η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής κ. Μαρία Συρεγγέλα.

Για την διευκόλυνση της συζήτησης η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρες (με βάση το αρχικό του επωνύμου σας), τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18:30 (Α έως Κ) και την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18:30 (Λ έως Χ ) στα Κεντρικά Γραφεία της ΝΔ (Πειραιώς 62).

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Με εκτίμηση,

Σταύρος Καλαφάτης

Γενικός Γραμματέας Κ.Ο. Ν.Δ.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί