Αλέξης Κούγιας: Αναστολή άσκησης λειτουργήματος για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών βιασθέντων του Λιγνάδη

Να πετάξει από πάνω του την ευθύνη για την πρωτοφανή αθλιότητα να δημοσιοποιήσει προσωπικές φωτογραφίες βιασθέντων και μηνυτών αναφορικά με την υπόθεση Λιγνάδη προσπαθεί ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας μετά την δίμηνη αναστολή άσκησης λειτουργήματος που του επιβλήθηκε από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Εφετείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ο Αλ. Κούγιας με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι την ημέρα της δημοσιοποίησης των εν λόγω φωτογραφιών εγχειριζόταν σε γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο «για την αφαίρεση καρκινικού όγκου» και ότι αυτοί που προχώρησαν στη δημοσιοποίηση ήταν εντολέας του Δημήτρης Λιγνάδης και ο αδελφός του Ιωάννης.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρει ο γνωστός ποινικολόγος «ο εντολέας μου Δημήτρης Λιγνάδης και ο αδελφός του Ιωάννης χρησιμοποίησαν την ιστοσελίδα του γραφείου μου, για να αποδείξουν την αναξιοπιστία αλλά κυρίως την πραγματική προσωπικότητα των φερομένων ως βιασθέντων, και δημοσιοποίησαν τις γυμνές φωτογραφίες».

Ο ίδιος σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί περαιτέρω, παρά την «καμπάνα» που του επιβλήθηκε, κάνει λόγο για φωτογραφίες που είχαν ήδη αναρτηθεί σε ανοικτά προφίλ instagram και παραδέχεται ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε ότι ο ίδιος είχε πειθαρχική ευθύνη, «διότι επέτρεψα στους αδελφούς Λιγνάδη να χρησιμοποιήσουν το site του γραφείου μου γι’ αυτή τους την ενέργεια».

Παράλληλα ο Αλ. Κούγιας σημειώνει ότι θα προσφύγει στο αρμόδιο Διοικητικό Δικαστήριο κατά της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου επισημαίνοντας ότι «η δημοσιοποίηση της πειθαρχικής απόφασης έγινε εντελώς παράνομα».

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιουλίου του 2022 ο Αλ. Κούγιας μοίρασε προσωπικές φωτογραφίες από τα social media ορισμένων από όσους κατήγγειλαν στη δικαιοσύνη τον Δ. Λιγνάδη κάνοντας μάλιστα λόγο για «αδίστακτους, στρατευμένους επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» που δήθεν παραπλάνησαν «επί 18 μήνες την ελληνική κοινωνία και τους αγνούς Έλληνες πολίτες – οικογενειάρχες».

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη στην ανακοίνωσή του έδινε τα αρχικά του Ν.Σ., του Σ.Χ. και το μικρό του Αλί, ωστόσο στις φωτογραφίες που έστειλε στα ΜΜΕ φρόντισε να επισυνάψει τα πλήρη ονόματά τους.

Στη συνέχεια, ο γνωστός ποινικολόγος κλήθηκε από το πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλ. Κούγια:

«Δημοσιοποιείται εντελώς παράνομα από γνωστά sites, των οποίων οι ιδιοκτήτες με μισούν λόγω του ότι έχουν υποστεί δικαστικές ήττες από εντολείς μου και έχουν καταβάλει ως αποζημίωση λόγω της δυσφημήσεως των εντολέων μου εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, η είδηση ότι δήθεν έχω τιμωρηθεί με δίμηνη αναστολή του δικηγορικού μου λειτουργήματος.

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι την ημέρα που εγχειριζόμουν στο νοσοκομείο METROPOLITAN για την αφαίρεση καρκινικού όγκου στο σημείο των κάτω λεμφαδένων του σώματός μου, ο εντολέας μου Δημήτρης Λιγνάδης και ο αδελφός του Ιωάννης χρησιμοποίησαν την ιστοσελίδα του γραφείου μου, για να αποδείξουν την αναξιοπιστία αλλά κυρίως την πραγματική προσωπικότητα των φερομένων ως βιασθέντων, και δημοσιοποίησαν τις γυμνές φωτογραφίες, ακόμη και σε σιχαμερές στάσεις απόλυτης χυδαιότητος, τις οποίες είχαν ήδη αναρτήσει σε ανοικτά προφίλ instagram οι φερόμενοι ως δήθεν βιασθέντες από τον Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς παρά τη δικαστική απόφαση σειρά μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών συνέχιζαν να δυσφημούν τον Δημήτρη Λιγνάδη, αναρτώντας σε όλα τα θερινά θέατρα και σε όλες τις παραστάσεις πανό, ενώ οι πρωταγωνιστές των παραστάσεων προέβαιναν σε δυσφημιστικές δηλώσεις εις βάρος του αποφυλακισθέντος εντολέα μου.

Οι φωτογραφίες αυτές είχαν δημοσιοποιηθεί ήδη τόσο από τα ίδια τα φερόμενα θύματα και τις είχαν «απολαύσει» εκατομμύρια διεστραμμένοι σε όλο τον κόσμο, αλλά και είχαν χρησιμοποιηθεί από εμένα στο Δικαστήριο που άφησε ελεύθερο τον εντολέα μου, αφού προηγουμένως είχε αθωωθεί για τέσσερις από τις έξι πράξεις, για τις οποίες είχε αρχικώς κατηγορηθεί, και συγκεκριμένα αφού αθωώθηκε για τις δύο προδικαστικά και για άλλες δύο από το Δικαστήριο ομόφωνα, ενώ για τις υπόλοιπες δύο καταδικάστηκε με τις ψήφους των ενόρκων, μειοψηφούντων όμως της Προέδρου και των τακτικών Δικαστών.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε ότι, παρά το γεγονός ότι εγώ ήμουν στην κλινική METROPOLITAN για το ως άνω πρόβλημα υγείας μου, είχα πειθαρχική ευθύνη, διότι επέτρεψα στους αδελφούς Λιγνάδη να χρησιμοποιήσουν το site του γραφείου μου γι’ αυτή τους την ενέργεια, τη δημοσιοποίηση δηλαδή των δημόσια εκτεθειμένων από πριν και από τους ίδιους τους φερομένους παθόντες χυδαίων φωτογραφιών.

Κατ’ αυτής της αποφάσεως θα προσφύγω στο αρμόδιο Διοικητικό Δικαστήριο για την εξαφάνισή της.

Η δημοσιοποίηση της πειθαρχικής απόφασης έγινε εντελώς παράνομα, αφού θα έπρεπε να είναι απόρρητη, και επιφυλάσσομαι να στραφώ εναντίον όλων όσοι σκόπιμα τη δημοσιοποίησαν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί