Απίστευτη υπόθεση: Ανήμερα της παραίτησης Τσίπρα έδωσαν 1,2 εκ. € για διαφήμιση στην “Αυγή” κι όταν έχασε η Αχτσιόγλου τα πήραν πίσω!

Σε μία αποκάλυψη με ιδιαίτερη πολιτική σημασία, προέβη ο διευθυντής του ONE Channel, Ρενάτο Λέκκα, μιλώντας στον εκπομπή Evening Report, αναφορικά με μία διαφημιστική σύμβαση ανάμεσα στην εταιρία Eteron και την εφημερίδα «Η Αυγή».

Ο κ. Λέκκα, παρουσίασε τη σύμβαση η οποία υπεγράφη στις 29 Ιουνίου του 2023, δηλαδή την ημέρα της παραίτησης Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει το dailypost.gr, πρόκειται για μια σύμβαση μεταξύ της ETERON και της «Αυγής», με διαφημιστικό πακέτο κοντά στο 1.200.000€, με μηνιαίες πληρωμές ποσών που κυμαίνονταν από 170.000€ έως και 300.000€. Η πρώτη δόση του ποσού μάλιστα, 171.000€, θα δινόταν στις 30 Ιουνίου.
Μόνο που, αμέσως μετά τη νίκη Κασσελάκη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΤΕRON έκανε καταγγελία της σύμβασης, δηλαδή θέλησε να σταματήσει το διαφημιστικό πακέτο προς την κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα,

Στις 17 Σεπτεμβρίου, στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου στον β΄ γύρο των εκλογών, ήταν όμως φανερό πια πως ο κ. Κασσελάκης πήγαινε προς ολοταχώς για τη νίκη στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που είχε διευθυντική θέση στην εταιρία Eteron είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας της κ. Αχτσιόγλου.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, έγινε καταγγελία της σύμβασης από την Eteron προς την Αυγή.

Όπως τόνισε ο κ. Λέκκα, ο Δημήτρης Μάρης, που είναι χρηματοδότης της ETERON,  ήταν στο περιβάλλον της κ. Αχτσιόγλου και δεν έκρυψε ποτέ την πρόθεσή του να την στηρίξει.

Σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί και αποκάλυψε ο κ. Λέκκα, όλες οι πληρωμές του πακέτου το οποίο είχε ισχύ έως και το 2027, θα προπληρώνονταν μέσα στο 2023.

Άγνωστο παραμένει αν μετά τη διακοπή της σύμβασης από πλευράς της Eteron έγιναν οποιεσδήποτε πληρωμές επόμενων δόσεων προς  την «Αυγή».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί