ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηρακλείου: Ούτε Δημόσια, ούτε ελεύθερα θέλουν τα Πανεπιστήμια. Κερδοσκοπικά τα θέλουν

Ανακοίνωση της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και κάλεσμα στην κινητοποίηση της πλατείας Ελευθερίας:

Ούτε Δημόσια, ούτε ελεύθερα θέλουν τα Πανεπιστήμια. Κερδοσκοπικά τα θέλουν

Επί πέντε χρόνια οι Κυβερνήσεις της ΝΔ, με ποικίλους τρόπους, απαξιώνουν το Δημόσιο πανεπιστήμιο. Η στόχευσή τους πλέον ξεκάθαρη σε όλους: παίζοντας περίεργα παιχνίδια με την Συνταγματική πρόβλεψη, (στην ουσία την κουρελιάζουν), για Δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ανοίγουν διάπλατα την πόρτα στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ουσιαστικά στην κερδοσκοπία και σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα.   

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, σημαίνει δίδακτρα, σημαίνει Παιδεία πολλών ταχυτήτων, λιγότερη κρατική σύνδεση, με υποτιθέμενη «προσέλκυση διεθνούς πελατείας», με  «χρηματοδότηση καινοτόμων ιδεών από ιδιωτικά funds». Ουσιαστικά θέλουν να μειώσουν τις κρατικές επιχορηγήσεις, να παραδώσουν την ανώτατη εκπαίδευση βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα των κολεγίων, που θα αυξηθεί η πελατεία τους, πουλώντας πτυχία, να βοηθήσει τους εργοδότες με φτηνότερους εργαζόμενους με πτυχία, χωρίς συγκροτημένα επαγγελματικά δικαιώματα. Ο ακραιφνής νεοφιλελευθερισμός, ενώ φθίνει στις Ευρωπαϊκές χώρες, ξαναγεννιέται στη χώρα μας!!!

Για μας η υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης είναι αξιακό ζήτημα και θα αγωνιστούμε μέσα και έξω από τη Βουλή για να μην περάσει η αντισυνταγματική πρόταση της ΝΔ. 

Στηρίζουμε τους αγώνες των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων και των φοιτητών, που παλεύουν για :

-Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία και σύγχρονες σπουδές, στην υπηρεσία του λαού και του τόπου.

-Όχι στην κατάργηση του άρθρου 16 – όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

-Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας.

-Πτυχία με αξιοκρατία και αξία.

Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετέχει στις αυριανές πανελλαδικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Στο Ηράκλειο 12 το μεσημέρι Πλατεία Ελευθερίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί