Κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων οι οικοδόμοι Ρεθύμνου: «Να παρθεί πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο»

Την στήριξή του στους φοιτητές για τον αγώνα τους ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Πάρτε πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο για ιδιωτικά πανεπιστήμια 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν  μαζικά και  μαχητικά στα συλλαλητήρια που καλούν δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα και εδώ στο Ρέθυμνο ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να φέρει νόμο για ιδιωτικά – μη κρατικά πανεπιστήμια την Πέμπτη, 11Γενάρη στις 03 το απόγευμα στο Δημαρχείο.

Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, υψώνει νέα άδικα τείχη στο λαό και τη νεολαία, στη μόρφωση των παιδιών μας.

Το ποιος θα καταφέρνει να σπουδάσει κρίνεται ακόμα περισσότερο από την τσέπη κάθε οικογένειας

Όταν ήδη ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα πανάκριβο σχολείο, που μετράει τις ανάγκες των παιδιών μας σαν κόστος, που είναι ένας ατέλειωτος εξεταστικός μαραθώνιος, γεμάτο άδικους «κόφτες», είναι πρόκληση κάποιοι να εισέρχονται σε πανεπιστήμια, τελικά, με τα «αυστηρά κριτήρια» της τσέπης τους.

Όταν οι «πόρτες» των πανεπιστημίων κλείνουν για όσους έγραψαν 9.000 μόρια, δεν είναι υποκρισία να «ανοίγουν» για όσους έχουν 19.000 ευρώ να πληρώσουν; 

Υποβαθμίζεται η αξία των πτυχίων των δημόσιων πανεπιστημίων 

Όταν ήδη το πτυχίο δεν εξασφαλίζει την εργασία στο επάγγελμα σπουδών με δικαιώματα, με 1/3 πτυχιούχους να ετερο-απασχολούνται και 1/4 να είναι άνεργοι… 

Οι νέες κατηγορίες αποφοίτων στο ίδιο επάγγελμα θα έχουν δεδομένες συνέπειες: πιο πολλοί άνεργοι, πιο πολλοί ετερο-απασχολούμενοι, πιο μεγάλη δυνατότητα για την εργοδοσία να «βρίσκει» τον «κατάλληλο» σε «συμφέρουσα τιμή».

Μας «απελευθερώνουν» από δικαιώματα

Τα αποτελέσματα της «απελευθέρωσης» διαφόρων τομέων από το κράτος, τα ζούμε όταν παίρνουμε τους λογαριασμούς του ρεύματος, τις πανάκριβες σιδηροδρομικές, ακτοπλοικές και αεροπορικές μεταφορές, όταν αρρωσταίνουμε εμείς ή τα παιδιά μας …  

Το δημόσιο πανεπιστήμιο για να «ανταγωνιστεί» τα ιδιωτικά θα γίνεται όλο και πιο ακριβό για τους φοιτητές και τις οικογένειες τους, όλο και πιο φθηνό για το κράτος, θα στρέφεται στους τομείς και τις λειτουργίες του, που φέρνουν έσοδα, απαξιώνοντας τελείως τις όποιες παροχές υπήρχαν μέχρι σήμερα.

Οι μόνοι κερδισμένοι από το νομοσχέδιο είναι οι κολεγιάρχες από την πώληση πτυχίων, το κράτος από την περικοπή δαπανών για την παιδεία και οι εργοδότες που θέλουν απαξιωμένα πτυχία για φθηνότερο επιστημονικό εργατικό δυναμικό.

Αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη, για μας και τα παιδιά μας, είναι το αποκλειστικά δημόσιο, πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου σπουδές και θα ενσωματώνει στο πτυχίο την δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στο επάγγελμα.

Η αγανάκτηση να γίνει αγώνας για να μην περάσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Διεκδικούμε: 

-Απόσυρση του νομοσχεδίου-αντιδραστική τομή! 

-Όχι στα ιδιωτικά-μη κρατικά πανεπιστήμια- όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16

-Καμία σκέψη αναθεώρηση του άρθρου 16

-Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές

-Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων-Πτυχία που κατοχυρώνουν την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα

-Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις πραγματικές ανάγκες φοιτητών-εργαζομένων στα πανεπιστήμια

Το Συνδικάτο οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα σωματεία τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουμε την πάλη μας στο κρίσιμο αυτό σημείο για να μην περάσει το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τους συλλόγους των εκπαιδευτικών και όχι μόνο να δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση. Θα μας βρουν μπροστά τους. Είμαστε αποφασισμένοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί