Ηράκλειο: Τέσσερις συλλήψεις για κλοπές σε καταστήματα και οχήματα

27 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων καταστημάτων και οχημάτων στο Ηράκλειο εξιχνίασε η αστυνομία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη ενός, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Όπως διαπιστώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 05/09/2023 έως 19/12/2023 είχαν διαπράξει τις παραπάνω κλοπές αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ περίπου, κινητά τηλέφωνα, συλλεκτικά χαρτονομίσματα, πακέτα τσιγάρων και διάφορα έγγραφα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Εξιχνιάστηκαν, είκοσι επτά (27) υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων καταστημάτων και οχημάτων στο Ηράκλειο 

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα και  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ακόμη ατόμου για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

 Είχαν αφαιρέσει χρήματα, κινητά τηλέφωνα και τσιγάρα

προκαλώντας φθορές σε επιχειρήσεις και οχήματα

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση δεκαεννέα (19) τετελεσμένων υποθέσεων κλοπών και διαρρήξεων και οκτώ (8) αποπειρών σε επιχειρήσεις και οχήματα, οι οποίες διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου. 

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί και δύο (2) ημεδαποί και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ακόμη ημεδαπού για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και επιπλέον της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι ανωτέρω κατά το χρονικό διάστημα από 05/09/2023 έως 19/12/2023 είχαν διαπράξει τις παραπάνω κλοπές αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ περίπου, κινητά τηλέφωνα, συλλεκτικά χαρτονομίσματα, πακέτα τσιγάρων και διάφορα έγγραφα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε οικίες των κατηγορουμένων και σε άλλο χώρο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το συνολικό χρηματικό ποσό τριακοσίων (300) ευρώ περίπου, μικροποσότητα κάνναβης και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαπές για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί