Τα νοικοκυριά στενάζουν και η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυξάνει τους μισθούς των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών με ρύθμιση

Μετά την τροπολογία για την «εκπαραθύρωση» του Χρήστου Δούκα από την «Ανάπλαση ΑΕ» η ΝΔ κατέθεσε μία ακόμα προκλητική ρύθμιση στο ερανιστικό νομοσχέδιο, δρομολογώντας αύξηση στον μισθό των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.

Κατά τη ρύθμιση, οι αποδοχές των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, που δεν φέρουν βουλευτική ιδιότητα, βρίσκονται σε αναλογία με τις από 01/01/2024 αυξημένες αποδοχές των ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Ως εκ τούτου, οι μικτές μηνιαίες αποδοχές εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και αναπληρωτών υπουργών θα φτάσουν σε ποσοστό 90% τις μικτές μηνιαίες αποδοχές και επιδόματα του προέδρου του Αρείου Πάγου, ενώ για τους εξωκοινοβουλευτικούς υφυπουργούς θα φτάνει στο 80% των αποδοχών του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, το επίμαχο άρθρο της τροπολογίας αναφέρει:

1. Οι μικτές μηνιαίες αποδσχές Υπουργών και Αναπληρωτών Υπουργών που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα καθορίζονται σε ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (90%) των μικτών μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του προέδρου του Αρείου Πάγου, όπως αυτές ορίζονται με τον εκάστοτε μισθολσγικό νόμο για τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.

2. Οι μικτές μηνιαίες αποδοχές Υψυπουργών που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα καθορίζονται σε ποσοστό σγδόντα τοις εκατό (80%) των μικτών μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του προέδρου του Αρείου Πάγου, όπως αυτές ορίζονται με τον εκάστοτε μισθολογικό νόμο για τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.

3. Κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη καταργείται.

4. Το παρόν ισχύει από την Ιη Ιανουαρίου 2024.

Άρθρο 10

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί