Στ. Αρναουτάκης: «Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να στηρίζει την καινοτομία. Το ΙΤΕ μας κάνει υπερήφανους»

Στην διεθνή πρωτοπορία του ΙΤΕ και στην πολυσχιδή προσωπικότητα του Ιδρυτή και πρώτου Διευθυντή Λευτέρη Οικονόμου, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. 

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τον Πρόεδρο Νεκτάριο Ταβερναράκη και τους ερευνητές του ΙΤΕ για το έργο που επιτελούν, υπογραμμίζοντας την αξία της προσφοράς του Ιδρύματος.

«Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια λαμπρής λειτουργίας και μέγιστης προσφοράς, όχι μόνο προς την Κρήτη και την Ελλάδα. Μια πορεία που μας κάνει όλους υπερήφανους, καθώς σε αυτές τις δεκαετίες, όλοι εσείς, οι Καθηγητές, οι Ερευνητές, το Διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος, έχετε αφιερώσει τη ζωή σας στην υπηρεσία της επιστήμης, καταφέρνοντας να δημιουργήσετε βαθιά πνευματικούς, υπαρξιακούς θα έλεγα δεσμούς με το χώρο της επιστημονικής έρευνας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης στον χαιρετισμό του, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιου Κυριαζή, Πρυτάνεων και εκπροσώπων θεσμικών φορέων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Όπως ανέφερε ο Σταύρος Αρναουτάκης η Περιφέρεια Κρήτης το 2023 βρέθηκε στη δεύτερη κορυφαία θέση στην Ελλάδα στον Δείκτη Καινοτομίας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ανακοίνωσε τη δέσμευση €33,5 εκατ. για την ενίσχυση των τοπικών ερευνητικών υποδομών, τη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων και  την προώθηση συμπράξεων μεταξύ ερευνητών και επιχειρήσεων. «Συνεχίζουμε με τον Κόμβο Καινοτομίας. Σχεδιάζουμε διευρύνοντας τους αναπτυξιακούς προσανατολισμούς της Κρήτης, με δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.  Γιατί όραμά μας είναι η «Έξυπνη Κρήτη». Μια Περιφέρεια που μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί σε κέντρο γνώσης και καινοτομίας, αναγκαία προϋπόθεση για να στηρίξουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξωστρέφεια του νησιού μας. Για να γίνει αυτό το όραμα πράξη, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης συνεχάρη δημόσια τον Λευτέρη Οικονόμου που χάρη σε αυτόν δημιουργήθηκε και μεγαλούργησε το ΙΤΕ ενώ συγκινητική ήταν και η εκδήλωση που ακολούθησε, της ονοματοδοσίας του κτιρίου «Ελευθέριος Οικονόμου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί