“Καζάνι που βράζει” η ΕΛ.ΑΣ: Έρευνα της ΓΑΔΑ για τη “λευκή απεργία” 6 διμοιριών των ΜΑΤ

Εσωτερική έρευνα διέταξε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής ύστερα από τη χθεσινή συμβολική κίνηση έξι διμοιριών των ΜΑΤ να σταματήσουν τα υπηρεσιακά οχήματα κατά τη μεταφορά τους στο γήπεδο του ΠΑΟ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελούν υπηρεσία κατά τη διάρκεια αθλητικών αγώνων.

Η αρχική ενημέρωση ανέφερε ότι οι διμοιρίες αρνούνταν να μεταβούν στο γήπεδο για τον αγώνα του ΠΑΟ με τη Μακάμπι Χάιφα, ότι επέστρεψαν στις εγκαταστάσεις τους στο Γουδί και ότι μετά από επικοινωνία με τον Γαδάρχη τελικά μετέβησαν κανονικά στο γήπεδο για να εκτελέσουν την υπηρεσία τους.

Κατόπιν των παραπάνω αναφορών και των σχετικών δημοσιευμάτων ο Γαδάρχης διέταξε εσωτερική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα και εάν υπήρξε το υπηρεσιακό παράπτωμα της άρνησης εκτέλεσης διαταγής.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας σημειώνουν ότι όταν κυκλοφόρησε η είδηση χθες το απόγευμα ότι έξι διμοιρίες επιστρέφουν στο Γουδί αντί να μεταβούν στο γήπεδο υπήρξε αναστάτωση εν γένει στην ΕΛ.ΑΣ., έως ότου τελικά μεταβούν στο στάδιο τα ΜΑΤ. Και αυτό διότι αστυνομικοί άλλων υπηρεσιών που είχαν βάρδια περιμετρικά και μέσα στο γήπεδο άρχισαν να ανησυχούν για το γεγονός ότι σε περίπτωση επεισοδίων δεν θα υπάρχει επέμβαση των ΜΑΤ.

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες πριν τη διαμαρτυρία των έξι διμοιριών, εκπρόσωποι των ΜΑΤ είχαν συναντηθεί το πρωί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, εκφράζοντας τις θέσεις τους για το ρόλο που πρέπει να έχει η συγκεκριμένη υπηρεσία στα γήπεδα. «Δεν είμαστε σεκιουριτάδες. Εάν γίνουν επεισόδια τότε να επεμβαίνουμε», είναι η φράση που συνοψίζει τις θέσεις τους. Η διαμαρτυρία των διμοιριών το απόγευμα της ίδιας ημέρας έδειξε ότι η συνάντηση μάλλον οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.

Χωρίς αποτέλεσμα το τετ α τετ των εκπροσώπων των ΜΑΤ με τον Οικονόμου

Το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός, Γιάννης Οικονόμου είχε συνάντηση με εκπροσώπους των ΜΑΤ. Η συνάντηση αυτή, εντούτοις, κατέληξε -κατά πληροφορίες- σε αδιέξοδο. Μάλιστα, υπήρξαν στιγμές έντασης κατά τις οποίες διαμηνύθηκε στον υπουργό ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν ικανοποιούν το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. διότι «τα ΜΑΤ θα συνεχίσουν να είναι το εξιλαστήριο θύμα».

Το αποτέλεσμα ήταν μόλις λίγες ώρες μετά, το απόγευμα της Πέμπτης, έξι διμοιρίες να αρνηθούν να μεταβούν στο γήπεδο του ΠΑΟ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου είχαν υπηρεσία εξωτερικά του σταδίου.

Χρειάστηκε η «πυροσβεστική παρέμβαση» του Γαδάρχη για να πειστούν μετά από ώρα να πάνε στο γήπεδο. Δύο είναι τα στοιχεία που προβληματίζουν την ηγεσία της Αστυνομίας. Το πρώτο αφορά στη ψυχολογία του προσωπικού των ΜΑΤ που είναι καταρρακωμένη, καθώς ένας συνάδελφός τους εξακολουθεί να χαροπαλεύει στο νοσοκομείο χωρίς ακόμα να φαίνεται κάποια χαραμάδα αισιοδοξίας για την υγεία του. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι σε μία τέτοια μονάδα της Αστυνομίας, όπως είναι τα ΜΑΤ, η ψυχολογία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, καθώς απαιτείται απόλυτη ψυχραιμία κατά την άσκηση του καθήκοντός τους.

Το δεύτερο στοιχείο που προβληματίζει ανώτατους αξιωματικούς αφορά στο γεγονός ότι τα ΜΑΤ το επόμενο διάστημα θα κληθούν να εκτελέσουν υπηρεσία σε μία σειρά από γήπεδα. Με δεδομένο ότι η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον υπουργό έχει καταλήξει σε αδιέξοδο, κανείς δε μπορεί να προβλέψει τη στάση των διμοιριών το επόμενο διάστημα.

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί