ΟΕΒΕΝΗ και ΕΚΗ προσέφυγαν κατά του δήμου Ηρακλείου για τις μεγάλες αυξήσεις σε τέλη και φόρους

Προσφυγή για την ακύρωση της απόφασης του δήμου Ηρακλείου που σχετίζεται με την μεγάλη αύξηση των δημοτικών τελών και φόρων, κατέθεσαν η ΟΕΒΕΝΗ και το ΕΚΗ. Οι δυο φορείς εργοδοτών και εργαζομένων σημειώνουν ότι “η εφαρμογή των προσβαλλόμενων αποφάσεων θα προκαλέσει την ασφυξία των τοπικών επιχειρηματιών, των εμπόρων, των Βιοτεχνών και των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, που ήδη έχει πληγεί από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, τις συνέπειες των μέτρων περιορισμού του covid-19, την αύξηση των τιμών της ενέργειας και των ειδών πρώτης ανάγκης  αλλά και του πληθωρισμού”.

Παράλληλα προσθέτουν ότι σύμφωνα με το νόμο, ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο παίρνει αποφάσεις μόνο για εξαιρετικά επείγοντα θέματα.

Θυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη συγκυρία, η δημοτική αρχή Λαμπρινού και οι παρατάξεις Κουράκη, Ηράκλειας Πρωτοβουλίας και κάποιοι μη ενταγμένοι σύμβουλοι, που συμμετέχουν στη νέα δημοτική αρχή Καλοκαιρινού, συμφώνησαν να αυξήσουν υπέρογκα τα τέλη και τους φόρους ώστε να μη χρειαστεί να το κάνει η επόμενη αρχή που στηρίζουν!

Η ανακοίνωση ΟΕΒΕΝΗ και ΕΚΗ για την προσφυγή:

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.) και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ) διαμαρτυρόμενοι για τις αποφάσεις που πήρε το  Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου και που είχαν ως αποτέλεσμα την υπέρμετρη  αύξηση των δημοτικών τελών και φόρων και των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων και μάλιστα χωρίς την ύπαρξη ουσιαστικής διαβούλευσης μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των τοπικών φορέων, κατέθεσαν χθες (13/12) προσφυγή ενώπιον της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτηςζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων του Δήμου Ηρακλείου 718/2023 με θέμα «Καθορισμός συντελεστών δημοτικών τελών και φόρων για το έτος 2024» και 719/2023 με θέμα «Καθορισμός καταβολής τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2024», επειδή:

  • Σύμφωνα με το άρ. 65 παρ. 5 του ν. 3852/2010, όπως ισχύει, «Ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης”, καθώς και για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Η ανωτέρω  εφαρμογή των προσβαλλόμενων αποφάσεων θα προκαλέσει την ασφυξία των τοπικών επιχειρηματιών, των εμπόρων, των Βιοτεχνών και των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, που ήδη έχει πληγεί από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, τις συνέπειες των μέτρων περιορισμού του covid-19, την αύξηση των τιμών της ενέργειας και των ειδών πρώτης ανάγκης  αλλά και του πληθωρισμού.

                             Για την ΟΕΒΕΝΗ   Για το ΕΚΗ

                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                       ΛΕΚΑΚΗΣ Ι. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                             ΒΟΡΓΙΑΣ Δ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί