Αθώα δηλώνει η Καϊλή για το Qatargate

Αθώα δηλώνει η Εύα Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της, για τις κατηγορίες που τις αποδίδουν οι βελγικές αρχές για το Qatargate.

Συγκεκριμένα, σε τοποθέτησή του στο Open το πρωί της Τρίτης, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της Εύας Καΐλή, είπε: «Η θέση της είναι ότι είναι αθώα, μπορώ να σας το πω αυτό».

Μεταφέροντας τα λόγια της Εύας Καΐλή, μέσα από το κελί της βελγική φυλακής, όπου κρατείται, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε: «Δεν έχω εικόνα αν βρέθηκαν χρήμα ή πόσα βρέθηκαν. Το μόνο που μπορώ να σας πω, επειδή μίλησα με την αδελφή της κ. Καϊλή, είναι ότι δεν υπάρχει κούνια με παιδάκι όπου εκεί υποτίθεται ότι υπήρχαν χρήματα. Αυτό το λέω ρητά, μετά από συνομιλία που είχα με την αδελφής της, την κ. Μανταλένα Καϊλή. Επιπλέον, δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος στον πατέρα της κ. Καϊλή, είναι ελεύθερος και αν θέλει μπορεί να έλθει στην Ελλάδα».

Την Τετάρτη ενώπιον των ανακριτικών αρχών

Την Τετάρτη θα μεταβεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών στο Βέλγιο η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας, στην οποία για πρώτη φορά αναφέρονται τα ποσά που εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες.

Όπως αναφέρει η εισαγγελία του Βελγίου από την έναρξη των επιχειρήσεων των αρχών έχουν διεξαχθεί 19 έρευνες σε σπίτια και 1 στο ευρωκοινοβούλιο. Από αυτές εντοπίστηκαν το ποσό των 600.000 ευρώ στο σπίτι του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι και 150.000 ευρώ στο σπίτι της κας Καϊλή. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι στη βαλίτσα που έφερε ο πατέρας της Εύας Καϊλή εντοπίστηκαν «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ», χωρίς να διευκρινίζεται επακριβώς το ποσό.

Μέχρι στιγμής, για την υπόθεση, αναφέρουν οι βελγικές αρχές, έχουν συλληφθεί έξι άτομα. «Τέσσερις από αυτούς, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τέθηκαν υπό κράτηση». Σημειώνεται ότι η εισαγγελία του Βελγίου δεν αναφέρει ονόματα κατά την πάγια τακτική της, ωστόσο αυτά είχαν διαρρεύσει στα διεθνή ΜΜΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί