Ρέντη: Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον αστυνομικό – Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, στη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Όπως αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν, «ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό», ενώ «λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση».

Αναλυτικά το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

Ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες

Παράλληλα, όσον αφορά τους 424 προσαχθέντες, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι το πρωί του Σαββάτου.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι «κάποιοι [σ.σ. από τους 424 προσαχθέντες] αρνήθηκαν να δώσουν DNA και να ελεγχθούν τα χέρια τους για το αν έχουν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια τους, γι’αυτούς έχει ενημερωθεί η αρμόδια εισαγγελία».

Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε από τους 424 προσαχθέντες, οι 25 είναι σεσημασμένοι και τόνισε το εξής: «Υπό εξέταση είναι και τα πειστήρια που βρέθηκαν στο γήπεδο, μεταξύ των οποίων υπολείμματα καμένων ρούχων και full face, τα οποία αποπειράθηκαν να κάψουν στις τουαλέτες, καθώς και ένα μαχαίρι. Όλα αυτά εξετάζονται για να δούμε αν θα προκύψει κάτι. Αυτό που έγινε στου Ρέντη ήταν καθαρά δολοφονική επίθεση, μέσα στον αγώνα δεν έγινε τίποτα».

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου ανέφερε, επίσης, πως ένας εκ των προσαχθέντων, συνελήφθη εφόσον εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για παράνομη διακίνηση μεταναστών και πρόκειται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί