Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος στην Τσεχία

Η Τσεχία κατέγραψε σήμερα τον πρώτο θάνατο από τον νέο κορονοϊό στην επικράτειά της, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας ‘Ανταμ Βόιτεκ με μήνυμά του στο Twitter. “Ο πρώτος ασθενής που προσβλήθηκε από κορονοϊό πέθανε στην Δημοκρατία της Τσεχίας. Ο 95χρονος άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο στις 18 Μαρτίου όταν στο διαγνωστικό τεστ για τον Covid-19 βρέθηκε θετικός και υπέφερε από άλλα προβλήματα υγείας”, πρόσθεσε ο υπουργός.

Η Τσεχία, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με 10,7 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 1.120 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19, εκ των οποίων έξι ασθενείς που ιάθηκαν.

Ο υπουργός δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι 74 άνθρωποι προσβεβλημένοι από τον Covid-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων 19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η τσεχική κυβέρνηση έκλεισε τα σύνορα της χώρας καθώς και τα σχολεία, τις καφετέριες, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και άλλους δημόσιους χώρους συνάθροισης και απαγόρευσε στους κατοίκους να βγαίνουν από τα σπίτια τους χωρίς να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα τους, ως ένα μέτρο πρόληψης κατά της διασποράς του ιού.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί