Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο Στ. Κασσελάκης – Ενημερώνεται για τον τραυματία αστυνομικό

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας έφτασε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στο νοσοκομείο για να λάβει ενημέρωση από τους γιατρούς. Θυμίζουμε ότι νωρίτερα βρέθηκε σε bazaar για τα αδέσποτα στον Κεραμεικό και στη συνέχεια, πήγε και έδωσε αίμα για τα παιδιά με κακοήθειες και μεσογειακή αναιμία, που διοργάνωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το νοσοκομείο Παίδων – Αγία Σοφία. Ακολούθως, άνοιξε τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι προτάσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Στα πρόσφατα περιστατικά αθλητικής βίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της εισήγησής του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης και τόνισε πως «δεν είναι ανεκτό ένας νεαρός αστυνομικός να δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από δολοφονική επίθεση χούλιγκαν».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να επιστρέψει σύντομα στην οικογένειά του. Δεν είναι ανεκτό ο υπουργός να μένει στη θέση του μετά από όλα αυτά».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε μια πρώτη δέσμη προτάσεων για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε πρώτη φάση προτείνουμε – σήμερα κιόλας – τη δημιουργία ασφαλών αθλητικών εγκαταστάσεων ως εξής:

-Ουσιαστική λειτουργία των συστημάτων εποπτείας της εγκατάστασης με κάμερες υψηλής ευκρίνειας και με δυνατότητα άμεσου ελέγχου και ταυτοποίησης (CCTV) και πιστοποιημένο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

-Είσοδο στα γήπεδα μόνο με ταυτοποίηση.

-Υποχρεωτική αρίθμηση θέσεων και απαγόρευση μεταβίβασης της θέσης.

-Υποχρεωτική έκδοση ετήσιου πιστοποιητικού ασφαλείας και υποχρεωτικός έλεγχος λειτουργίας πριν από κάθε αναμέτρηση. Επί παραδείγματι, κάθε ΑΑΕ είναι υποχρεωμένη να έχει: α.

Έναν υπεύθυνο Ασφαλείας για τη λειτουργία διαχείρισης της ασφάλειας στο γήπεδο τις μέρες αγώνων. β. Προσωπικό ασφαλείας που θα είναι εκπαιδευμένο σε ένα εθνικά αναγνωρισμένο πρότυπο. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιείται μέσω του ΚΕΜΕΑ.

Επιπλέον, προτείνoυμε:

-Τη θεσμοθέτηση και καθιέρωση προγραμμάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σχετικά με την προαγωγή και την εμπέδωση της υγιούς φίλαθλης συμπεριφοράς.

-Την υιοθέτηση καλών πρακτικών χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία τη βία στους αθλητικούς χώρους.

-Τη θεσμοθέτηση FAN Projects. Πρόκειται για δράσεις που πραγματοποιούνται για τη νεολαία με τη συνδρομή κοινωνικών λειτουργών και την καθοδήγηση των νέων οπαδών, την παροχή συμβουλών για εκπαιδευτική ή επαγγελματική αποκατάσταση καθώς και την προτροπή οργάνωσης συλλογικών κοινωνικά επωφελών δράσεων.

Αυτές είναι αυτονόητες προτάσεις, τις οποίες θα φέρουμε άμεσα σε δημόσια διαβούλευση, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να πάρουν θέση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί