Πανελλαδικές: Στη δημοσιότητα οι συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής – 1 στους 3 υποψηφίους εκτός ΑΕΙ

Και φέτος σε ισχύ η καρμανιόλα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ο θεσμός ο οποίος οδηγεί καθέ χρόνο το 1/3 των υποψηφίων εκτός δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ακόμη και με υψηλές βαθμολογίες

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, του Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων, μουσικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για την συμμετοχή των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις Α.Ε.Α., στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων και στις Α.Σ.Τ.Ε. του Υπουργείου Τουρισμού, από το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 και εφεξής.

Υπενθυμίζεται ότι για έχει ένας υποψήφιος δικαίωμα συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει σημειώσει βαθμολογική επίδοση τουλάχιστον ίση με την χαμηλότερη ΕΒΕ ή με τις ΕΒΕ των εξεταζόμενων μαθημάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί