Γλυπτά Παρθενώνα: Δημόσια επίθεση Σούνακ σε Μητσοτάκη – Τι απαντάει το Μαξίμου

Με επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη θέλησε ο Ρίσι Σούνακ να υπερασπιστεί την απρέπεια της ακύρωσης της συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας μιλώντας στη βρετανική Βουλή, ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του Ρίσι Σούνακ, ο οποίος κλιμακώνει αντί να ρίξει τους τόνους.

Συγκεκριμένα, ο ηγέτης των Εργατικών Κρι Στάρμερ σημείωσε απευθυνόμενος στον Ρίσι Σούνακ: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήρθε στο Λονδίνο να συναντήσει έναν συνάδελφο μέλος του ΝΑΤΟ, έναν οικονομικό σύμμαχο, έναν από τους σημαντικότερους εταίρους μας στην καταπολέμηση της μη νόμιμης μετανάστευσης, αλλά αντί να χρησιμοποιήσει αυτή τη συνάντηση για να συζητήσει αυτά τα σοβαρά ζητήματα, προσπάθησε να τον ταπεινώσει, ακυρώνοντας τη σύσκεψη την τελευταία στιγμή. Γιατί τέτοια μικροπρέπεια πρωθυπουργέ;».

Από την πλευρά του ο Ρίσι Σούνακ απάντησε: «Φυσικά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συζητήσουμε σημαντικά θέματα ουσίας με τους συμμάχους μας, την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης ή την ενίσχυση της ασφάλειάς μας, αλλά ήταν σαφές ότι ο σκοπός μιας συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν σημαντικά θέματα για το μέλλον αλλά για να αναμοχλευτούν ζητήματα του παρελθόντος. Και αυτό δεν είναι σωστό.

Όταν δόθηκαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για αυτό το θέμα σε αυτή τη χώρα και παραβιάστηκαν, μπορεί να του φαίνεται ξένο, αλλά κατά την άποψή μου όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις, πρέπει να τις τηρούν».

Μαξίμου προς Σούνακ: “Δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε”

Με συγκεκαλυμένη ενόχληση αντέδρασε το Μαξίμου στις νέες δηλώσεις του Ρίσι Σούνακ, ο οποίος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κάνει φιγούρα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα .

Κυβερνητικές πηγές ειδικότερα έλεγαν:

“Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ΄ όσα έχουμε ήδη πει.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί