Στους δρόμους ξανά οι υγειονομικοί για την δημόσια υγεία – Νέο παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο

Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν υγειονομικοί για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου γνωστοποιεί ότι θα συμμετέχει στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών στις 29 και 30 Νοεμβρίου, ενώ απευθύνει κάλεσμα στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Δείτε:

Πληθαίνουν οι συμμετοχές στην παγκρήτια κινητοποίηση για την Υγεία την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Aναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου:

“Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου συντονίζει την αγωνιστική της δράση ενάντια στη σοβαρή υποβάθμιση των Δημοσίων Μονάδων Υγείας, με τις Ενώσεις Γιατρών όλης της Κρήτης, όλης της χώρας.
Στο Νοσοκομείο μας το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών λειτουργεί αρκετές μέρες του μήνα χωρίς ειδικευμένο γιατρό.
Η Παθολογική κλινική διαθέτει ένα μόνο παθολόγο σε εφημερίες και λειτουργεί με γιατρούς που μετακινούνται με «εντέλλεσθε» από τα νοσοκομεία του Ηρακλείου, ενώ έχει χρόνια να λειτουργήσει τα τακτικά ιατρεία της. Τακτικά χειρουργεία πρακτικά δε γίνονται με τις λίστες αναμονής να είναι απαγορευτικές όπως και στα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης.
Η υπερεφημέρευση, λόγω υποστελέχωσης, η αναστολή ρεπό και αδειών, αλλά και οι στάσιμες εδώ και 15 χρόνια αποδοχές των γιατρών, έχουν οδηγήσει σε κύμα παραιτήσεων συναδέλφων γεγονός που επιδεινώνει περαιτέρω τη διαλυτική κατάσταση του Νοσοκομείου.
Νέοι γιατροί – ειδικευόμενοι επίσης παραιτούνται γιατί εκτίθενται σε ευθύνες που δεν τους αναλογούν και δεν εκπαιδεύονται στα τμήματα που υπολειτουργούν.
Η ΠΦΥ είναι υποστελεχωμένη από ειδικευμένους γιατρούς και αποδυναμώνεται περισσότερο με τη μετακίνηση αγροτικών γιατρών που καλύπτουν ελλείψεις ειδικευομένων στο Νοσοκομείο.
Το Νοσοκομείο λειτουργεί με υπερπροσπάθεια των γιατρών, των νοσηλευτών και του συνόλου των εργαζομένων, στα όρια των αντοχών τους και αυτό έχει σαν συνέπεια την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται όλα τα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας ιδίως τα Περιφερικά, στο πλαίσιο μιας πολιτικής διαχρονικής υποβάθμισης και αποδυνάμωσης της δημόσιας Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών Ομίλων, μιας πολιτικής ιδιωτικοποίησης της Υγείας.
Όμως η Υγεία δεν είναι εμπορεύσιμη και δεν μπαίνει στο ζύγι των κερδών. Είναι δικαίωμα ΟΛΩΝ και οφείλει να είναι δωρεάν , ποιοτική και συμβατή με τις επιστημονικές εξελίξεις του 21 ου αιώνα.
Συμμετέχουμε στη 48ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών στις 29 και 30 Νοεμβρίου.
Καλούμε όλα τα Σωματεία, τους Συλλόγους και τους πολίτες του Ρεθύμνου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μας και να αγωνιστούμε ΜΑΖΙ για την Υγεία που μας αξίζει:
– Συγκέντρωση,συνάντηση πολιτών και φορέων στην πύλη του Νοσοκομείου την Τετάρτη 29/11 στις 10:00 π.μ., και συνέντευξη τύπου.
– Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου την Πέμπτη 30/11 στις 11:00 π.μ., παράλληλα με το συλλαλητήριο στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί