Καμμιά απάντηση από τον Μητσοτάκη στον Φάμελλο, ειρωνίες και… αστειάκια για τον ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

Ενοχλημένος από την παρέμβαση του Σωκράτη Φάμελλου εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, με τον πρωθυπουργό αντί να απαντήσει επί της ουσίας, να καταφεύγει σε αστεϊσμούς.

Δείτε επίσης: Σ. Φάμελλος: «Πάμε κι όπου βγει και στις θεομηνίες» το δόγμα της κυβέρνησης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κινδυνεύει να γίνει κόμμα Black Friday με -50%. Ηχηρή και άμεση απάντησε έδωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να μείνει στα κρύα αστεία από τα να κάνει «εγκληματικές πολιτικές» που καταστρέφουν ολόκληρες περιοχές (Θεσσαλία, Έβρος, Ρόδος).

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του ανέφερε: «Τον κύριο Φάμελλο σε αντίθεση με όπως τον είχα συνηθίσει, τον είδα ιδιαίτερα επιθετικό. Αναρωτιέμαι αν αυτή η επιθετικότητα είναι αντιστρόφως ανάλογη με την πορεία των ποσοστών σας στις δημοσκοπήσεις».  Ο πρωθυπουργός είπε ότι «παρόντες στη συζήτηση με το ζόρι ήταν οι μισοί σας βουλευτές. Εσείς κινδυνεύετε να γίνετε κόμμα Black Friday, -50%».

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας: «Προφανώς και έχουμε επιθετικότητα όταν βλέπουμε να καταστρέφετε περιουσία, περιβάλλον, να αμφισβητούνται ζωές και να κινδυνεύει η χώρα μας επειδή εσείς δεν είστε επαρκείς. Τι περιμένετε να κάνουμε; Να είμαστε διαλλακτικοί και χαμογελαστοί; Εμείς έχουμε αξίες, οι αξίες είναι πρώτα από όλα το συμφέρον του τόπου μας. Εσείς το μειώνετε και το προσβάλλετε».

«Καλύτερα να κάνετε κρύα αστεία για το Black Friday παρά να κάνετε εγκληματικές πολιτικές για την καταστροφή της περιοχή μας είτε είναι η Θεσσαλία, είτε ο Έβρος, είτε η Ρόδος. Καλύτερα να μείνετε στα κρύα αστεία αλλά καλό είναι να μην προσβάλλετε την κοινοβουλευτική διαδικασία. Όταν δεν μπορείτε να απαντήσετε, αφήσετε τους αστεϊσμούς» υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι μόνοι που περνούν καλά είναι οι κολλητοί του Μαξίμου, όλη η υπόλοιπη Ελλάδα αισθάνεται ανασφαλής» τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Αποκάλεσε τον πρωθυπουργό «ψευδοεκσυγχρονιστή» που τα βάζει με την επιστήμη, φέρνοντας ως παράδειγμα την ενσωμάτωση της ΕΜΥ και του Αστεροσκοπείου Αθηνών στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

«Θέλετε να τακτοποιείτε κολλητούς και γι΄ αυτό δεν θέλετε σχεδιασμό και επιστήμονες» είπε και επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει master plar αντιπλημμυρικών έργων και αρμόδιο κέντρο παρακολούθησης.

Επιπλέον, στηλίτευσε την επιμονή του Κυρ. Μητσοτάκη στην ιδιωτική ασφάλιση επιχειρήσεων και κατοικιών με φόντο την κλιματική κρίση, κρίνοντας πως η κυβέρνηση κάνει την κρίση ευκαιρία.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε νωρίτερα στο γνωστό του αφήγημα για την «ένταση της θεομηνίας», ώστε να κρύψει βολικά τις ευθύνες της κυβέρνησής του για τις καταστροφές σε Θεσσαλία και Έβρο. Απαρίθμησε «θα», κούνησε το δάχτυλο στους πολίτες με τη χαρακτηριστική φράση «δεν θα υπάρχει πάντα το κράτος πατερούλης».

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Αυτοθαυμάζεται και επιτίθενται στους πληγέντες σε Έβρο – Θεσσαλία- «Δεν θα υπάρχει πάντα το κράτος πατερούλης»

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, από τη μεριά του επισήμανε στην ομιλία του πως  ο Κυριάκος Μητσοτάκης «άφησε την χώρα αθωράκιστη απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής»- δείτε παρακάτω αναλυτικά.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση στην Ολομέλεια:

Η πρωτολογία του Σ. Φάμελλου: «Αφήσατε αθωράκιστη την χώρα απέναντι στην κλιματική αλλαγή»

Έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά την πρωτολογία του. «Κατηγορείστε γιατί αφήσατε τη χώρα αθωράκιστη μπροστά σε έναν γνωστό κίνδυνο, ενώ γνωρίζατε τα εργαλεία και έτσι οι επιπτώσεις στην κοινωνία, την οικονομία και σε ανθρώπινες ζωές είναι μεγαλύτερες απ’ ό,τι θα μπορούσαμε να έχουμε εξασφαλίσει προνοώντας ως χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σ. Φάμελλος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ότι η ΝΔ είναι κυβέρνηση εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια και πρόσθεσε ότι την περασμένη εβδομάδα η Ελλάδα παραπέμφθηκε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο γιατί παρότι είχε δύο έγγραφες προειδοποιήσεις από την ΕΕ το 2022, δεν έχει ολοκληρώσει την επικαιροποίηση των χαρτών πλημμύρας και επικινδυνότητας που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο ολοκληρωμένο σχεδιασμό το 2018.

Σε άλλο σημείο, δε, ο Σ. Φάμελλος τόνισε ότι ότι ούτε στη Θεσσαλία προχώρησαν έργα που θα είχαν αποτέλεσμα και την ασφάλεια και την οικονομία της περιοχής, ούτε στον Έβρο προχώρησαν οι επίσημες πολιτικές για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.

Μητσοτάκης αμετανόητος: Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρωτολογία του εκτίμησε σε 3,3 δισ. ευρώ το κόστος της αποκατάστασης τωμ ζημιών στη Θεσσαλία, «κυρίως με ευρωπαϊκούς πόρους αλλά και θα χρειαστεί να συνδράμει και ο κρατικός προϋπολογισμός», ενώ δεν παρέλειψε να κουνήσει το δάχτυλο στους πολίτες, επιμένοντας στην ανάγκη ασφάλισης σπιτιών και επιχειρήσεων:

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Καμμιά απάντηση από τον Μητσοτάκη στον Φάμελλο, ειρωνίες και… αστειάκια για τον ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)”

  1. Ερηνη

    Αυτή την αντιπολίτευση θέλουμε. Δεν θέλουμε τους 6 κ 6, που τσαντίστηκαν κι θα πάρουν τα κουβαδακια τους να πάνε σε άλλη παραλία,κι που κάνουν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. μας κούρασαν κι τους βαρεθήκαμε μη πω σιχαθηκαμε

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί