Επιβεβαιώνει Τσακλόγλου ο Αδ. Γεωργιάδης: «Το 2027 θα τεθεί το θέμα αύξησης ορίων συνταξιοδότησης»

Σε πλήρη επιβεβαίωση των δηλώσεων του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης για την αύξηση των ηλικιακών όρια συνταξιοδότησης προχώρησε με ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δείτε επίσης: «Βόμβα» Τσακλόγλου για αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε στο Facebook ότι δεν υφίσταται θέμα αναπροσαρμογής των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι το 2027 αλλά το θέμα θα τεθεί αμέσως μετά σύμφωνα με νόμο του ΠΑΣΟΚ που ψηφίστηκε το 2010.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στη δήλωση του Πάνου Τσακλόγλου, που πρώτος έβαλε στο τραπέζι την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης λέγοντας ότι «αυτό κάποια στιγμή θα γίνει» και να «μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία».

Ο υπουργός Εργασίας στην προσπάθειά του να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει κρυφή κυβερνητική ατζέντα, ανέφερε ότι υπάρχει νόμος και συγκεκριμένα το άρθρο 11 παρ.3 νόμου 3863/2010, που συνδέει το όριο συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής μετά τα 65 έτη.

«Επί της ουσίας κανένα ζήτημα αναπροσαρμογής ορίων ηλικίας δεν υφίσταται σήμερα και έως το 2027, τότε οι αρμόδιοι υπουργοί θα αποφασίσουν το πώς και το εάν θα εφαρμοστεί η σχετική πρόβλεψη, εάν συντρέχουν τότε οι σχετικές προϋποθέσεις κλπ. Ας αφήσουμε τον λαϊκισμό μακριά από το Ασφαλιστικό μας σύστημα τον πληρώσαμε πανάκριβα στο παρελθόν», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης ρίχνοντας λάδι στη φωτιά που άναψε στο Μαξίμου ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Και έριξε λάδι στη φωτιά καθώς στη μακροσκελή ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας τα «ρίχνει» σε νόμο του ΠΑΣΟΚ το 2010 χωρίς να εξηγεί για ποιο λόγο η κυβέρνηση Μητσοτάκη που διανύει τη δεύτερη θητεία της δεν έχει ακυρώσει την πρόβλεψη του νόμου εάν πιστεύει ότι δεν χρειάζεται να αναθεωρηθούν προς τα πάνω τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί