Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στο Ασήμι

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12/11/2023στο Ασήμι (στο χώρο του ΚΕΠ)  και ώρες 10:00 – 13:30. Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» μαζί με το Δήμο Γόρτυνας, την Τοπική  Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασημίου. Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από τη κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου.  

Οδηγίες για τους αιμοδότες  

-Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν κοιμηθεί επαρκώς το προηγούμενο βράδυ και να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό. Πριν και μετά την αιμοδοσία συστήνονται άφθονα υγρά (νερό, πορτοκαλάδα) όχι όμως αλκοόλ. 

-Μαζί τους οι αιμοδότες πρέπει να έχουν την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και ένα έγγραφο ταυτοποίησης (λ.χ την αστυνομική τους ταυτότητα)

-Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων. Ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται το οποίο προσφέρεται στα νοσοκομεία για τις έκτακτες και τακτικές ανάγκες. 

– Στο χώρο της αιμοδοσίας θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα για την ενημέρωση των αιμοδοτών.  

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για:  

-Ενημέρωση&Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας (για τους αιμοδότες <45 ετών), μέσω δειγματοληψίας αίματος. 

-Ενημέρωση & Εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων  

-Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες  γυναίκες) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης  

Διαδυκτιακές Συναντήσεις για την ενημέρωση αιμοδοτών πριν τις αιμοδοσίες. 

Οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να παρακολουθήσουν με ελεύθερη συμμετοχή τις διαδικτυακές συναντήσεις “αιμοΔοτικά Webinars” που διοργανώνει ο Αιματοκρήτης με τη στήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη, για την επίλυση αποριών και γενικότερη συμβουλευτική και ενδυνάμωσή τους, δηλώνοντας συμμετοχή στις ημερομηνίες που ανακοινώνονται στο www.aimatocritis.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί