Ακροδεξιοί από την Ιταλία συνελήφθησαν στο «Βενιζέλος» (φωτο)

Η φωτογραφία που αναπαράγεται στα social media είναι από τη σύλληψη των ακροδεξιών και έχει αναρτηθεί στη σελίδα της νεοφασιστικής οργάνωσης της Ιταλίας casapounditalia

Προσκλητήριο νεοναζιστών από όλη την Ευρώπη στην Αθήνα έχει σημάνει  με πρόσχημα τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία του μορφώματος στο Νέο Ηράκλειο.

Είναι χαρακτηριστικό της επίδειξης δύναμης που θέλουν να κάνουν νεοναζιστές από ευρωπαϊκές χώρες ότι αργά το βράδυ της Τρίτης (31/10) συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 21 Ιταλοί νεοναζιστές μετά από πληροφορίες που έφτασαν στην ΕΛΑΣ από τη Europol για συντονισμένη επέλαση στη χώρα μας.

Οι 21 Ιταλοί νεοναζιστές κρατούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και αναμένεται να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν οι νεοναζιστικές οργανώσεις από την Ευρώπη βρήκαν ανοιχτές θύρες από χερσαία σημεία εισόδου στη χώρα μας και εάν τελικά θα παραστούν στην συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί από χρυσαυγίτες στο Νέο Ηράκλειο με πρόσχημα τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία του μορφώματος.

Η ΕΛΑΣ, έχει προχωρήσει για σήμερα 1η Νοεμβρίου και σε απαγόρευση συγκεντρώσεων στην Αττική με τις αντιφασιστικές οργανώσεις, όμως, να είναι αποφασισμένες να δώσουν μήνυμα στους νεοναζιστές.

Το «παρών» στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις θα δώσει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως επεσήμανε με ανακοίνωσή του ο Τομέας Δικαιωμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνοντας ραντεβού στις 18.00, στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Νοεμβρίου 2013 δυο άτομα επιτέθηκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο ανοίγοντας πυρ εναντίον τεσσάρων ατόμων που τα φρουρούσαν, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό δύο – των Μανώλη Καπελώνη, Γιώργου Φουντούλη – και τον σοβαρό τραυματισμό ενός.

Την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» με ηλεκτρονική προκήρυξη σε USB στικάκι εντός φακέλου ο οποίος βρέθηκε στο μνημείο πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής στις 16 Νοεμβρίου του 2013.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί