Ρίχνει όλη την ευθύνη στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Αυγενάκης που ζητά παραιτήσεις –  «Όχι» λέει η διοίκηση

Yπαιτιότητα στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ ρίχνει το υπουργείο Αγροτικής Απασχόλησης και Τροφίμων για τα «παρατράγουδα» στη διαδικασία πληρωμής της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης έτους 2023 για τους αγρότες.

Σύμφωνα με διαρροές, ο Λευτέρης Αυγενάκης εκφράζοντας τη δυσφορία του για τους χειρισμούς της υπόθεσης από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ζήτησε σήμερα το πρωί τις παραιτήσεις της, καθώς της χρεώνει όλη την ευθύνη για τη διαδικασία.

Σύμφωνα με το ypaithros.gr παρά το γεγονός ότι σήμερα το πρωί έγινε η πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2023 εντούτοις το υπουργείο και ο Λευτέρης Αυγενάκης εμφανίζεται δυσαρεστημένος με τον τρόπο που έγινε η πληρωμή καθώς βλέπει «σοβαρά προβλήματα». Κατά την ίδια πηγή το υπουργείο φέρεται να ζήτησε την παραίτηση σύσσωμης της διοίκησης του Οργανισμού. Ωστόσο οι πραγματικοί λόγοι πίσω από την κίνηση του Λευτέρη Αυγενάκη δεν έχουν ξεκαθαριστεί.

Πάντως, ο πρόεδρος του Οργανισμού Β. Σημανδράκος, η θητεία του οποίου λήγει σε έναν περίπου χρόνο, αρνείται να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, «έχουν γίνει λάθη στις πληρωμές και έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στους αγρότες, την ίδια ώρα που το υπουργείο είχε ζητήσει να υπάρχει προσοχή στις πληρωμές, δικαιοσύνη, διαφάνεια και σωστή κατανομή των ενισχύσεων».

Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να προχωρά ακόμα και σε νομικές διαδικασίες για την αντικατάσταση του Β. Σημανδράκου ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του επί κυβέρνησης ΝΔ και υπουργίας του Γιώργου Γεωργαντά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί