Κρήτη: Στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο θάνατος του Κ. Μανιουδάκη μετά από κακοποίηση αστυνομικών

Ο βουλευτής Α’ Αθήνας, Νάσος Ηλιόπουλος κατέθεσε σήμερα επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή , την οποία και απευθύνει προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του πολίτη, με θέμα «Σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση σχετικά με τη διελεύκανση της υπόθεσης Μανιουδάκη».

Η υπόθεση αυτή, που όζει, αρχικά παρουσιάστηκε ως “αιφνίδιος θάνατος κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς”, αλλά στη συνέχεια η οικογένεια του Κώστα Μανιουδάκη αποκάλυψε τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο άνθρωπος, ενώ ήταν χειρουργημένος, βασανίστηκε από αστυνομικούς. Και το αποκορύφωμα είναι ότι από την οικογένεια και τους συνηγόρους αποκρύπτονται τα στοιχεία της δικογραφίας.

Δείτε:

Τραγωδία στον ΒΟΑΚ: Τον σταμάτησε για έλεγχο η τροχαία, έπαθε ανακοπή και πέθανε

Κρήτη: “Ο πατέρας μου πέθανε από τα βασανιστήρια αστυνομικών”- Καταγγελία σοκ για τον θάνατο 58χρονου που εμφανίστηκε από την ΕΛΑΣ ως “αιφνίδιος”

Δικαιοσύνη για τον Κώστα: Nέα πορεία στα Χανιά για τον θάνατο του 58χρονου μετά από βασανιστήρια σε αστυνομικό έλεγχο

Κρήτη: Κάνουν τα πάντα να κουκουλώσουν τη δολοφονία του Κ. Μανιουδάκη από τα βασανιστήρια της ΕΛΑΣ- Τώρα κρύβουν τα στοιχεία της δικογραφίας!

Κρήτη: Και επίσημη καταγγελία ότι η οικογένεια του Κ. Μανιουδάκη δεν έχει πρόσβαση σε στοιχεία της δικογραφίας

Η ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση σχετικά με τη διελεύκανση της υπόθεσης Μανιουδάκη»

Την Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου 2023 στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου αστυνομικοί  των ΤΑΕ Σούδας σταμάτησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 58χρονος Κώστας Μανιουδάκης για έλεγχο. Αργότερα την ίδια μέρα η είδηση που υπάρχει στον τοπικό τύπο αναφέρει «θάνατο 58χρονου από ανακοπή κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου της τροχαίας». Λίγες μέρες μετά ο γιος του Κώστα Μανιουδάκη προσφεύγει στη δικαιοσύνη και με δημόσια  καταγγελία δίνει άλλη τροπή στα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο του πατέρα του μιλώντας για ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς των ΤΑΕ.
Σε συνέχεια και αυτής της καταγγελίας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης εκδόθηκε ανακοίνωση που αναφέρει «ότι σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ηλεκτρονικό Τύπο και αφορούν στις συνθήκες θανάτου ημεδαπού την 01.09.2023 κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, έχει σχηματισθεί σχετική δικογραφία η οποία υποβλήθηκε την 06.09.2023 στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης».
Και ενώ η υπόθεση αυτή έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης αλγεινή εντύπωση προκαλεί η προ δύο ημερών ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων. Στην ανακοίνωση αυτή χαρακτηρίζονται όσοι τοποθετούνται ως «ειδικοί του πληκτρολογίου» αλλά το πλέον προκλητικό και επικίνδυνο είναι το περιεχόμενο της τελευταίας πρότασης κατά την οποία «Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων οφείλει και θα προστατεύσει τα μέλη της στην προκειμένη περίπτωση, τόσο σε ποινικό όσο και σε αστικό επίπεδο και ο καθένας θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και τα λεγόμενά του!».
 Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Έχει διαταχθεί έρευνα, σε ποιο στάδιο βρίσκεται και σε ποιες ενέργειες  έχει προβεί για την άμεση και απρόσκοπτη ολοκλήρωση της;
2) Οι  εμπλεκόμενοι αστυνομικοί ελέγχονται πειθαρχικά για τυχόν άσκηση παραπτωμάτων, έχει ληφθεί κάποιο διοικητικό μέτρο  σε βάρος τους ή εκτελούν  κανονικά τα καθήκοντα τους;

Ο ερωτών Βουλευτής

Ηλιόπουλος Αθανάσιος (Νάσος)

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί