Σύλληψη αστυνομικού: Έκανε εμπορία ανθρώπων και διακίνηση ναρκωτικών με εφαρμογές της ΕΛΑΣ

Δικογραφία που περιλαμβάνει εμπορία ανθρώπων, διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων σχηματίστηκε εις βάρος αστυνομικού ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ήδη «σεσημασμένος» αστυνομικός (ελέγχόταν για άλλο, πειθαρχικό παράπτωμα) εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ μαζί με άλλους να επιβαίνει σε αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας.

Από τον έλεγχο που έγινε, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι που δεν σχετίζεται με την υπηρεσία του, 16 σφαίρες, σουγιάς και σκούφος full-face.

Ακολούθησε ενδελεχέστερος έλεγχος μετά την προσαγωγή του στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου εντοπίστηκαν πειστήρια που στοιχειοθετούσαν το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «βρέθηκαν στοιχεία από εφαρμογές της Ελληνικής Αστυνομίας, η κατοχή των οποίων δεν δικαιολογούνταν βάσει των υπηρεσιακών του καθηκόντων».

Περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, επιβεβαιώθηκε ότι ο συλληφθείς εμπλέκεται στις παραπάνω δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε έρευνα και στην κατοικία του συλληφθέντα. Εκεί εντοπίστηκε και συνελήφθη 23χρονη αλλοδαπή.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη 33 σφαίρες και μία γεμιστήρα, 3 κινητά τηλέφωνα, φωτοαντίγραφα διαβατηρίου και ταυτότητας και μία πλαστή ταυτότητα με στοιχεία της 23χρονης.

Σημειώνεται ότι και για αυτήν σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων και πλαστογραφία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί