Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης: Όχι στην κατάρρευση του Βενιζελείου

Το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης, (ΣΙΕΚ) λέει όχι στην Απαξίωση ενός από τα πιο ιστορικά Νοσοκομεία της Κρήτης που είναι το Βενιζέλειο, λέει όχι στην διάλυση του ΕΣΥ και στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο είναι εκρηκτική, γιατί ευθυγραμμίζεται με την γενικότερη εικόνα που κυριαρχεί  σε όλη την Κρήτη και όχι μόνο, κλινικές διαλυμένες, ιατρεία υποστελεχωμένα και χειρουργεία να μην γίνονται λόγω ελλείψεων αναισθησιολόγων.

Τις συνέπειες όπως πάντα τις πληρώνουν οι ασθενείς που πηγαίνουν για θεραπεία και θεραπεία δεν βλέπουν, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Αγωνιζόμαστε να μπεί ένα φρένο στην διαχρονική υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με την άρση της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης όλων των Δημόσιων Δομών Υγείας.

Το αίτημα των  νοσοκομειακών γιατρών του Βενιζελείου για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας που παρέχει εδώ και πολλές δεκαετίες, ταυτίζεται με το δικαίωμα των Ηρακλειωτών για απρόσκοπτη πρόσβαση στην δημόσια περίθαλψη, ώστε να διατηρηθεί και η κοινωνική συνοχή σε τοπικό επίπεδο που χρόνο με τον χρόνο συρρικνώνεται.

Η υπεράσπιση του δημοσίου χαρακτήρα της υγείας είναι χρέος όλων μας, όλων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι/ες να σταθούμε στο πλάι των αγωνιζόμενων υγειονομικών του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ, μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς.

Το ΣΙΕΚ στηρίζει την κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί στο Βενιζέλειο ΝΣΚ την Τετάρτη 18 Οκτώβρη 10:00 Π.Μ

Απαιτούμε:

Άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για να λειτουργήσουν τα χειρουργεία και τα ιατρεία, να μπορούν να εφημερεύουν οι κλινικές, να λειτουργήσει το νοσοκομείο. 

Καμία παράδοση των δημόσιων νοσοκομείων στους εμπόρους της υγείας. Τα νοσοκομεία είναι περιουσία του ελληνικού λαού δεν παραχωρούνται, ούτε και ξεπουλιούνται.

Δεν θα το ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί