Ακροάσεις νέων μελών για το Φωνητικό Σύνολο Apollo Voice Ensemble του Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων»

Ο Μουσικός Σύλλογος «Απόλλων» και το φωνητικό σύνολο Apollo Voice Ensemble προσκαλούν νέα μέλη, χορωδούς και μονωδούς ανδρικών και γυναικείων φωνών (Σοπράνο, Μέτζο Σοπράνο, Άλτο, Τενόρο, Βαρύτονο, Μπάσο), για την νέα καλλιτεχνική περίοδο 2023/2024. Η συμμετοχή των μελών είναι δωρεάν. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους έως 31 Οκτωβρίου 2023 στην διεύθυνση: https://forms.gle/3ZJShRuCj42wmVwe7

Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (ΠΣΚΗ), όπου διεξάγονται οι πρόβες των Apollo Voice Ensemble, σε μέρες και ώρες που θα προγραμματιστούν με τον κάθε ενδιαφερόμενο. 

Μέρος στην ακρόαση μπορούν να λάβουν ενήλικες, από 18 έως 55 ετών, με βασικές γνώσεις ανάγνωσης μουσικής παρτιτούρας. 

Κατά την ακρόαση, οι ενδιαφερόμενοι θα παρουσιάσουν είτε ένα κομμάτι της επιλογής τους, κλασικού ρεπερτορίου, είτε ένα χορωδιακό κομμάτι από το επιλεγμένο χορωδιακό ρεπερτόριο που παρέχεται στην ηλεκτρονική αίτηση. Κατά τη διαδικασία της ακρόασης, παρέχεται (δωρεάν) συνοδεία από επαγγελματία συνοδό-πιανίστα. 

Ηλεκτρονική αίτηση: έως 31 Οκτωβρίου 2023, στο https://forms.gle/3ZJShRuCj42wmVwe7 

Για περισσότερες πληροφορίες: apollo.voices@gmail.com, 6986755596,

Facebook: Απόλλων Μουσικός Σύλλογος / Apollo Voice Ensemble

Ποιοι είμαστε:

Το φωνητικό σύνολο Apollo Voice Ensemble (AVE) ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2022 με πρωτοβουλία του ιστορικού Mουσικού Συλλόγου «Απόλλων». Είναι ένα υψηλού επιπέδου πολυφωνικό μουσικό σύνολο, το οποίο πλέον αριθμεί περισσότερα από 25 μέλη. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει έργα του διεθνούς χορωδιακού ρεπερτορίου όλων των μουσικών περιόδων, a capella και με συνοδεία πιάνου, καθώς και έργα της σύγχρονης δημιουργίας, Ελλήνων συνθετών και συνθετών του εξωτερικού. Στόχος μας είναι η συμμετοχή σε συναυλίες, καλλιτεχνικές παραγωγές και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας και όχι μόνο, με μουσικές και διαφόρων ειδών καλλιτεχνικές συνεργασίες, εκπαιδευτικές-επιμορφωτικές δράσεις, σεμινάρια και ποικίλες άλλες δραστηριότητες.

Το καλοκαίρι του 2022 συμμετείχαν στην όπερα Οι Γάμοι του Φίγκαρο του W. A. Mozart που παρουσίασε το Λυρικό Θέατρο Κρήτης στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Κρήτης σε διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, με εμφανίσεις στο Ηράκλειο (Κηποθέατρο Μ. Χατζιδάκις) και στη Σητεία (Ενετικό Φρούριο Καζάρμα). Κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2022/2023 πήρε μέρος στην 4η Μουσική Τριλογία σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων» όπου παρουσίασε, μεταξύ άλλων, το έργο Atollite portas (σε Α’ εκτάλεση) του συνθέτη Μάνου Παναγιωτάκη, ειδικά συντεθειμένο για τη συναυλία και αφιερωμένο σε αυτούς (Ι. Ν. Αγίου Πέτρου των Δομινικανών). Το καλοκαίρι του 2023 συμμετείχε σε δύο εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κρήτης (διοργάνωση Περιφέρειας Κρήτης): στη «Συναυλία λυρικού τραγουδιού με το βαθύφωνο Μάνο Χριστοφακάκη» (συνεργασία με το Λυρικό Θέατρο Κρήτης, Κηποθέατρο Μ. Χατζιδάκις) με οπερατικό ρεπερτόριο, και με τη συναυλία Lu rusciu de lu mare όπου παρουσίασε τραγούδια της Μεσογείου και κυρίως των ελληνόφωνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας, με τη συνοδεία οργανικού συνόλου (Πλατεία Ελευθερίας). Έχουν επίσης πραγματοποιήσει συναυλίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Πολιτιστικό Κέντρο Αρχανών (Παλιά Ηλεκτρική) και στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: ΕΛΜΕΠΑ. Κορυφαία τους παρουσία ως τώρα αποτέλεσε η συμμετοχή τους στην τελετή έναρξης των 3ων παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, όπου επένδυσαν φωνητικά το καλλιτεχνικό δρώμενο της τελετής ερμηνεύοντας πρωτότυπα χορωδιακά μέρη σε σύνθεση του Μάνου Παναγιωτάκη και σε σκηνοθεσία του Σταύρου Λίτινα (Παράκτιες αθλητικές εγκαταστάσεις Καρτερού, Σεπτέμβριος 2023), με ζωντανή τηλεοπτική/διαδικτυακή αναμετάδοση σε 25 χώρες του κόσμου.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία έχει ο Μάνος Παναγιωτάκης, σε μουσική συνοδεία στο πιάνο της Έλενας Περισυνάκη. Υπεύθυνη καλλιτεχνικού σχεδιασμού δράσεων είναι η Ιωάννα Γιάνναρη, πρόεδρος του ιστορικού Μ. Σ. «Απόλλων».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί