Διαμαρτυρία στο Βενιζέλειο: «Ντόμινο» τα νοσοκομεία που καταρρέουν – Να καλυφθούν οι ελλείψεις (Φωτο)

Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: “Τώρα ήρθε η σειρά του Βενιζελείου, έρχεται και του ΠΑΓΝΗ”

Διαμαρτυρία έξω από το Βενιζέλειο πραγματοποίησαν σήμερα συνταξιούχοι του Ηρακλείου, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο, ζητώντας να στηριχθεί και να καλυφθούν οι ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Το «παρών» έδωσανεργατικά σωματεία και φορείς του Ηρακλείου, καθώς και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ. Ο Πρόεδρος και μέλος του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ, Δημήτρης Βρύσαλης, δήλωσε:

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο σύστημα υγειας του νησιού είναι εκρηκτική. Μετά την κατάρρευση των νοσοκομείων στο Ρέθυμνο ,Ιεραπετρα και Σητεια σειρά έχει το Βενιζελειο το οποίο πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε τα χειρουργεία ,ούτε τα ιατρεία αλλά και πολλές άλλες κλινικές.

Είχαμε τονίσει ότι η κατάρρευση ενός νοσοκομείου, θα συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα. Τώρα ηρθε η σειρά του Βενιζελειου και έρχεται και η σειρά του ΠΑΓΝΗ που δεν μπορεί να σηκώσει από τη μια το βάρος της υγειας όλης της Κρήτης και από την άλλη να επιτελέσει το τριτοβάθμιο ρόλο που θα έπρεπε να έχει.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, της7ης ΥΠΕ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι βαριές και δεν μπορούν να κρυφτούν. Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η παράδοση υπηρεσιών σε ιδιώτες, οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικά υλικά, συνολικά η απαξίωση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας και η μετατροπή της σε πανάκριβο εμπόρευμα, είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής που υλοποιείται συστηματικά και μεθοδευμένα εδώ και πολλά χρόνια.

Η αδυναμία λειτουργίας πλέον πολλών κλινικών εξαιτίας παραιτήσεων συνταξιοδοτήσεων ενός από τα πιο ιστορικά νοσοκομεία του νησιού με χιλιάδες κρητικούς που το εμπιστεύονταν και η ντενφακτο μετατροπή του σε κέντρο υγειας ειναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα που ο λαός μας δεν πρέπει να το επιτρέψει να συμβεί.

Οι προτάσεις που ακούγονται περί διάσωσής του με μετακινήσεις, δελτία παροχής υπηρεσιών, είσοδος ιδιωτών, μερική αναστολή εφημεριών αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης για να παγιωθεί η πολιτική των μετακινήσεων, της εντατικοποίησης, της εργασιακής ομηρίας. Και εντέλει της μετατροπής του σε Κέντρο υγειας

Σήμερα υπάρχει ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας όχι μόνο των υγειονομικών, αλλά να γίνει υπόθεση όλου του λαού για να αυξηθεί η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να μη συγχωνευθεί, κλείσει, καταργηθεί καμία μονάδα Υγείας.

Ο Ηρακλειωτικος λαός χρειάζεται να παλέψει για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους ,να δημιουργήσει ασπίδα προστασίας για να μην μετατρέπει το ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ σε κέντρο υγείας ,να παλέψει ώστε το ΠΑΓΝΗ να παίξει το ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΟ ΡΟΛΟ για το σκοπό που δημιουργήθηκε, να ενισχυθούν και να δημιουργηθούν νέα κέντρα υγειας σε όλο το νόμο.

Αυτός ο ΚΟΙΝΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί