Π. Μπαριτάκης: Από την επομένη των εκλογών ο Δήμος Βιάννου μπαίνει σε νέα αναπτυξιακή τροχιά

Ο υποψήφιος Δήμαρχος πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του εκδήλωση

Το μήνυμα για την είσοδο του Δήμου Βιάννου σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά, έστειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, στη διάρκεια της κεντρικής του προεκλογικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου, στην Άνω Βιάννο.

Από την πλατεία Μιχαήλ Αρχαγγέλλου, η οποία ήταν γεμάτη από κόσμο, από δημότες που στηρίζουν και έχουν «αγκαλιάσει» τη νέα προσπάθεια που ξεκινά ο κ. Μπαριτάκης, μαζί με τους συνεργάτες και υποψήφιους Συμβούλους του, ο υποψήφιος Δήμαρχος κάλεσε άπαντες να προχωρήσουν μπροστά όλοι μαζί, με σχέδιο, με συνεργασία και σύνθεση δυνάμεων για το καλό του τόπου. 

Όπως τόνισε όραμα του είναι ένας Δήμος που θα στηρίζει το δημότη, θα προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής και θα υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα τα επόμενα χρόνια, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που υπάρχουν. 

«Προχωράμε με «καθαρό» βλέμμα, χωρίς τοξικότητες και λόγια χωρίς περιεχόμενο, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία, ξεκινώντας άμεσα, από την επομένη των εκλογών. Γιατί αντίπαλος μας είναι μόνο τα προβλήματα του Δήμου Βιάννου», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μπαριτάκης αφού ευχαρίστησε όλους τους δημότες, τους φίλους του – όπως είπε χαρακτηριστικά – έκανε μια εκτενή αναφορά στο έργο που παρήχθη, τόσο στη διάρκεια της πρώτης θητείας του στο Δήμο Βιάννου, όσο και στη διάρκεια της παρουσίας του στην Περιφέρεια Κρήτης.

Αναφέρθηκε στα έργα Υποδομών που έχουν γίνει, αλλά και σε αυτά που ήδη έχουν δρομολογηθεί. Και τόνισε: 

«Έχω την πεποίθηση ότι η σκληρή δουλειά και η ακατάπαυστη  προσπάθεια μέσα από τα έδρανα του Δήμου Βιάννου, απέδωσε και εξασφάλισε στέρεες βάσεις προόδου και ανάπτυξης.

Έχοντας ως μοναδικό κίνητρο την αγάπη για τον τόπο και μέσα από την δική σας στήριξη και ψήφο στο πρόσωπο μου, θέλω να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια με σύνθημα «Ξανά Μαζί», αναγνωρίζοντας την αγάπη και την εκτίμηση, τόσο σε μένα όσο και στους συνεργάτες μου.

Είναι γεγονός ότι ο Δήμος μας στάθηκε ισάξιος ανταγωνιστής με μεγάλους Δήμους της Περιφέρειας μας, για τα μεγάλα έργα υποδομής που πήραν «σάρκα και οστά». 

Δεν περιμέναμε να μας χαριστεί τίποτα. Πήραμε την τύχη στα χέρια μας. Και σήμερα κοιτάζοντας σας στα μάτια μπορούμε να παρουσιάσουμε το έργο μας. 

Με διεκδίκηση, με σχέδιο, με προγραμματισμό, με ωρίμανση μελετών, με ρεαλιστικές υλοποιήσιμες προτάσεις και κυρίως στοχευόμενες ενέργειες πάντα με βάσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν». 

Ενώ αμέσως μετά παρουσίασε το όραμα του για το Δήμο Βιάννου τα επόμενα χρόνια. Ένα υλοποιήσιμο και ρεαλιστικό σχέδιο για την ανάπτυξη του τόπου, με αγώνα και διεκδίκηση για την υλοποίηση σημαντικών έργων, όπως τα φράγματα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου. Τη χωροθέτηση λιμνοδεξαμενών για Μάρθα, Αφρατί, Έμπαρο, Καλάμι, Βαχουδιανό Ξερόκαμπο και Χόνδρου Κάτω Βιάννου. Την ολοκλήρωση των μελετών για τη χρηματοδότηση και κατασκευή του Ενιαίου Αρδευτικού Εμπάρου. Την ολοκλήρωση των μελετών που απαιτούνται και αφορούν στην κατασκευή του δρόμου Βιάννος – Καλάμι – Μύρτος. Την ολοκλήρωση των μελετών για την υλοποίηση των έργων Παράκαμψης Καστρίου – Κερατόκαμπου και παράκαμψης Άρβης-  Νέας Αρβης, με ταυτόχρονη συνέχιση και ολοκλήρωση των μελετών και κατασκευή του τμήματος Δέρματος- Τέρτσα ως συνέχεια του Νότιου Οδικού Άξονα.

Και φυσικά το νέο πολεοδομικό και χωρικό σχεδιασμό, με την επέκταση  σχεδίων πόλης, προσαρμοσμένες στις σύγχρονες απαιτήσεις του Δήμου.   

Ένας σχεδιασμός που θα υλοποιηθεί πάντα με διαφάνεια, με αξιοπιστία, με εντιμότητα, όπως άλλωστε ταιριάζει στη σύγχρονη μορφή της Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Μπαριτάκης, αφού ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά στο προσωπικό του Δήμου που όπως είπε καταβάλλει υπερπροσπάθεια για να έρχεται εις πέρας το προγραμματισμένο έργο και να λειτουργούν αρμονικά οι Υπηρεσίες, κάλεσε όλους τους δημότες να «αγκαλιάσουν» την προσπάθεια του ίδιου.

«Όλα αυτά τα χρόνια της ενασχόλησης μου με τα Κοινά θεμελιώσαμε για τα καλά τη μεταξύ μας εμπιστοσύνη.  Έχουμε πλέον ισχυρούς δεσμούς. Είναι η αγάπη μας γι΄ αυτόν τον τόπο. Είναι όλα όσα ονειρευτήκαμε. ‘Όλα όσα πετύχαμε. Όλα όσα θα κατακτήσουμε στο μέλλον. Είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μέλλον μας θα είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Δημιούργημα σκληρής δουλειάς πολλών ανθρώπων. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο τίποτα δεν μας χαρίζεται !

Απόψε εδώ δεσμεύομαι απέναντι σας ότι θα είμαι και θα είμαστε όλοι ως Δημοτική Αρχή καθημερινά κοντά σ’ αυτό τον τόπο, αντιμετωπίζοντας κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα», κατέληξε ο κ. Μπαριτάκης που ευχαρίστησε άπαντες για τη στήριξη τους και την ψήφο εμπιστοσύνης.

Σημειώνεται ότι πριν από τον κ. Μπαριτάκη, για τον ίδιο μίλησαν: η αδερφή του Μαρία Μπαριτάκη, ο  πρώην Δήμαρχος Οροπέδιου Λασιθίου και Γ.Γ. Ένωσης Δημάρχων Κρήτης κ. Γιώργος Μηλιαράς και ο Πρόεδρος  Ένωσης Φοροτεχνικών Ν. Ηρακλείου κ. Δημήτρης Χριστοφοράκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί