Μαρία Καναβάκη: Τα επόμενα 5 χρόνια δεν θα είναι χαμένα για το Ηράκλειο!

Μήνυμα νίκης από την υποψήφια Δήμαρχο Ηρακλείου, στην τελευταία μεγάλη προεκλογική ομιλία της, λίγο πριν τις εκλογές

Το σύνθημα της νίκης έστειλε, το βράδυ της Παρασκευής, από την “καρδιά” της πόλης του Ηρακλείου, η Υποψήφια Δήμαρχος, Μαρία Καναβάκη, σε μία μεγάλη βραδιά, γεμάτη δυναμισμό αλλά και συγκίνηση, κυριολεκτικά μία “ανάσα” από την κρίσιμη κάλπη της Κυριακής.

Η Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ηράκλειο Για Σένα” μπροστά σε ένα εξαιρετικά ενθουσιώδες πλήθος, γεμάτο από ψηφοφόρους, υποψηφίους του συνδυασμού της και δημότες που ήρθαν κοντά στο “Ηράκλειο Για Σένα” και ταυτίστηκαν με το όραμα για ένα Ηράκλειο ασφαλές, ανθεκτικό, σύγχρονο, ανθρώπινο και αλληλέγγυο, ξεδίπλωσε τον σχεδιασμό της.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων:

“Κεντρικό ζητούμενο είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε δράσεις με προτεραιότητα το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον της πόλης μας. Μαζί με τους πολίτες, με διαφάνεια, λογοδοσία και συνεχή αξιολόγηση”.

Η Υποψήφια Δήμαρχος επισήμανε με νόημα ότι πρώτη εισήγηση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, εφόσον οι δημότες την εμπιστευτούν, θα είναι ο νέος Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών.

Επικεντρώθηκε στο σχέδιό της για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητές της.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

Ο Δήμαρχος αυτής της πόλης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου και η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να έχουν ισχυρό λόγο και πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε όλα. Για τα τείχη μας, το λιμάνι μας, το αεροδρόμιο μας, το παραλιακό μας μέτωπο, τον ΒΟΑΚ μας, για τον τόπο μας θα αποφασίζουμε εμείς!Δεν θα αποφασίζει κανείς ερήμην μας!”

Η Μαρία Καναβάκη έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, κάνοντας λόγο για “ατυχή ατοπήματα, αφήνοντας δήθεν ‘σκιές’ που θα ανακαλύψουν ορκωτοί ελεγκτές”.

Αναλυτικά η ομιλία της Μαρίας Καναβάκη έχει ως εξής:

“Ηρακλειώτισσες και Ηρακλειώτες,

Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστούμε!

Απόψε, από εδώ, από την ‘καρδιά’ της πόλης μας, σας κοιτάζω, σας κοιτάζουμε, όπως πάντα, στα μάτια και μαζί στέλνουμε το πιο ελεύθερο μήνυμα, το πιο καθαρό μήνυμα, το πιο δυνατό μήνυμα!

Ότι το ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ σε λίγο θα έχει καταφέρει άλλη μία νίκη!

Τη μεγαλύτερη!

Τη νίκη της αλήθειας, τη νίκη της ανεξαρτησίας, τη νίκη της ανιδιοτέλειας, τη νίκη της προσφοράς!

Τη νίκη της μοναδικής αυτοδιοικητικής πρότασης και του πιο ρεαλιστικού κι εφαρμόσιμου προγράμματος για τον Δήμο Ηρακλείου. 

Τη νίκη της πιο ξεκάθαρης και συνεπούς παράταξης.

Τη νίκη όλων των άξιων και ικανών αυτών ανθρώπων, των υποψήφιων του Συνδυασμού μας, που αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι μπορούν και θέλουν να δουλέψουν για τον τόπο τους, για όλους εμάς, για όλους εσάς, για τα παιδιά τους, για τα παιδιά μας.

Το “ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ”, η Επικεφαλής του και τα μέλη του αποδεικνύουν κάθε μέρα, όλο και περισσότερο, ότι εδώ δε βρεθήκαμε τυχαία.

Εδώ δε βρεθήκαμε επειδή θεωρούμε ότι είμαστε εκλεκτοί ή επίλεκτοι, επειδή είμαστε διορισμένοι ή εντεταλμένοι.

Εδώ δεν βρεθήκαμε ξαφνικά. 

Είμαστε εδώ γιατί αγαπάμε την πόλη μας και θέλουμε να δουλέψουμε για αυτή.

Είμαστε εδώ επειδή με εμάς, μόνο, τα επόμενα 5 χρόνια δεν θα είναι χαμένα για τον Δήμο Ηρακλείου

Έχουμε γνώση, εμπειρία, έχουμε νέα αντίληψη, έχουμε πάθος και διάθεση και διεκδικούμε  να μας δώσετε τη δύναμη να εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο  για τη βελτίωση της καθημερινής μας ζωής, για την ανάπτυξη, για μια πόλη βιώσιμη και ανθεκτική σε κάθε κρίση, για ένα δήμο ο οποίος ακούει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αποδοτικό και συγχρονισμένο με διεθνείς καλές πρακτικές. 

Κεντρικό ζητούμενο να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε δράσεις με προτεραιότητα το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον της πόλης μας.

Μαζί με τους τους πολίτες, με διαφάνεια, λογοδοσία και συνεχή αξιολόγηση.

Η κοινωνία μας διέρχεται μέσα από ένα κύμα προκλήσεων,  οι ανισότητες διευρύνονται, οι περιβαλλοντικές πιέσεις αυξάνονται και η αβεβαιότητα διαμορφώνει την καθημερινότητά μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, όλοι αναζητούμε έναν ασφαλές ‘καταφύγιο’ και έναν τρόπο προστασίας.

Η πρώτη γραμμή άμυνας παραμένει η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία είναι πάντα πιο κοντά στους ανθρώπους και τις ανάγκες τους. 

Οι  Δήμοι είναι αυτοί που ‘σηκώνουν’ στις πλάτες τους την κοινωνία.

Η Αυτοδιοίκηση είναι αυτή που θα πρέπει να εφαρμόσει πολιτικές που θα καθιστούν τις πόλεις πιο δίκαιες, ασφαλείς, βιώσιμες και ανθεκτικές. 

Κι εμείς την Αυτοδιοίκηση την γνωρίζουμε, την ξέρουμε, την έχουμε υπηρετήσει και μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα όραμα, το οποίο θα αντικατοπτρίζει τις ανάγκες των πολιτών και θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής μας. 

Ζούμε σε έναν ιστορικό τόπο. Σε ένα σπουδαίο τόπο. Σε έναν τόπο με τεράστιες προοπτικές, με αναρίθμητες δυνατότητες, με μεγάλα ζητήματα σε εξέλιξη. 

Που χρειάζεται, που επιβάλλεται, που πρέπει να έχει έναν Δήμο ισχυρό! 

Έναν Δήμο με πρόταση, με επάρκεια, με αυτοπεποίθηση, με εξωστρέφεια, με ασφάλεια. Έναν Δήμο με πολιτική, αυτοδιοικητική, δυναμική στάση.

Έναν Δήμο φιλικό, ανθεκτικό, ασφαλή και αλληλέγγυο

Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να έχουμε έναν Δήμο σύγχρονο και οργανωμένο. 

Κάτι που εμείς είπαμε πρώτοι, γιατί εμείς ξέρουμε, κάτι που εμείς βάλαμε στην ατζέντα της προεκλογικής περιόδου, κάτι που εμείς θέσαμε δημόσια και κάναμε τον κόσμο γνώστη του εσωτερικού περιβάλλοντος του Δήμου, γιατί εμείς θέλουμε πολίτες ενημερωμένους και ενεργούς για όλα.

Και για όσα φαίνονται και για όσα δε φαίνονται.

Για εμάς είναι προτεραιότητα η εσωτερική οργάνωση του Δήμου, η διεκδίκηση μόνιμων προσλήψεων και  απαραίτητων ειδικοτήτων.

Αν έχουμε την τιμή να είμαστε Δημοτική Αρχή, πρώτη εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι ο νέος Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ).

Που θα συμβάλλει άμεσα στην αποτελεσματικότερη ανταπόκριση του Δήμου ως ενός οργανισμού στις όλο και αυξανόμενες ανάγκες της πόλης, με αναδιάρθρωση  των υπηρεσιών καθώς και με τη θεσμοθέτηση δυο γενικών Διευθύνσεων.

Κι αυτός ο οργανισμός είναι έτοιμος, έμεινε στο συρτάρι μου, επειδή κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, που ετερόκλητα ενωμένοι με άλλους τώρα πια μαζί, δεν τον άφησαν να προχωρήσει, κυριευμένοι από μικροπολιτικές αντιλήψεις, με την απλή αναλογική που τους το επέτρεπε, και πήγε εξαιτίας τους η πόλη πίσω! Σε πολλά θέματα…

Είναι τιμή να είμαστε αιρετοί στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, 

Είναι τιμή να είσαι Δημοτικός Σύμβουλος. 

Κι είναι ευθύνη  σου να λαμβάνεις αποφάσεις σοβαρές χωρίς εμπάθεια, χωρίς σκοπιμότητα, χωρίς αμάθεια, χωρίς άγνοια. 

Γιατί κάτι από όλα αυτά φταίει. 

Και τώρα οι ίδιοι, αφήνουν τους Επικεφαλής τους, να μιλούν για την ανάγκη νέου οργανισμού και προσλήψεων, οι ίδιοι που μοιραία σε πολλά θέματα δε νοιάστηκαν για το καλό της πόλης μας, για το συμφέρον του Δήμου μας, έκαναν στείρα αντιπολίτευση, μηδένιζαν τα πάντα, οι ίδιοι δεν είχαν ποτέ ένα καλό λόγο για το έργο εκείνων που τώρα συμπορεύονται μαζί. 

Και δεν είναι μόνο αυτοί, είναι και κάποιοι άλλοι που δεν ξέρουν για τί μιλάνε, σε τί αναφέρονται και επαφίονται σε συμβουλάτορες που τους οδηγούν σε ατυχή ατοπήματα, αφήνοντας δήθεν ‘σκιές’ που θα ανακαλύψουν ορκωτοί ελεγκτές.

Προχωράμε όμως και συνεχίζουμε. Κι επανερχόμαστε στον Δήμο που θέλουμε, στον Δήμο που μπορούμε και πρέπει να δημιουργήσουμε.

Σε μία καθημερινότητα, που έχοντας ενισχύσει οργανωτικά και λειτουργικά τον μηχανισμό του Δήμου όπως είπαμε, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε.

Οι δημότες ζητούν το αυτονόητο: Νερό, καθαριότητα, πράσινο, πεζοδρόμια, καλό οδικό δίκτυο, ηλεκτροφωτισμό. Και οφείλουμε να οπλίσουμε επαρκώς το Δήμο και τις υπηρεσίες του και με σχέδιο ειλικρινές να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων.

Ταυτόχρονα, έχουμε σχέδιο για τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και για να αναπτύξουμε έναν αποτελεσματικό Δήμο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πόλης και των πολιτών του,

Με εφαρμογή των σύγχρονων τεχνολογιών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου μας, ακολουθώντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και πιστεύοντας, στην πράξη, στην πράσινη ανάπτυξη και την ενεργειακή μετάβαση.

Αναδεικνύοντας την ιστορία μας, την πολιτιστική και τουριστική μας ταυτότητα, ενισχύοντας τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και την συνεχή εκπαίδευση και στηρίζοντας την τοπική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση.

Και έχοντας έναν Δήμο για όλους. 

Με συμμετοχική διακυβέρνηση των πολιτών, με διαβούλευση, με συνεργασία με τους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς της πόλης, τα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα  και με ίσες ευκαιρίες και ισόρροπη ανάπτυξη για όλους:
Για τον αστικό ιστό, για τα προάστια, την ενδοχώρα. 

Και για τον κάθε  δημότη. Άνδρα, γυναίκα, παιδί. Εμείς δεν γνωρίζουμε από διακρίσεις και ανισότητες.

Πιστεύουμε στον άνθρωπο. 

Για αυτό και είναι στο επίκεντρο μας. 

Γι’ αυτό και θα πρέπει πάνω από όλα να απλώνεται ένα πέπλο κοινωνικής προστασίας.

 Με οργανωμένες δομές μέριμνας και φροντίδας. 

Ο κάθε κάτοικος αυτής της πόλης θα πρέπει να νιώθει φροντίδα και ασφάλεια. 

Και κανείς να μη φοβάται. Κανείς αβοήθητος, κανείς αποδέκτης βίας, κανείς να μη βιώνει μοναξιά.

Και όλοι να αισθάνονται ότι ζουν σε ένα Δήμο ανθεκτικό, που πάλι εμείς μιλήσαμε πρώτοι για αυτό. 

Άμεση προτεραιότητα η ανθεκτικότητα και η ασφάλεια του Δήμου μας με Σχέδιο Ετοιμότητας και Διαχείρισης Κρίσεων, με επαρκή Πολιτική Προστασία, με έργα και Σχέδια Πόλης που θα θωρακίζουν και θα οχυρώνουν το Ηράκλειο!

Η κλιματική κρίση, η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Δεν θα έρθουν. Ήρθαν χθες. 

Τις ζουν, ήδη, δυστυχώς με τραγικό τρόπο άλλες περιοχές της χώρας μας, και όχι μόνο. 

Είναι πολλά που μπορεί να πει κανείς κι ακόμα περισσότερα αυτά που πρέπει να γίνουν. 

Ο Δήμος Ηρακλείου την 1/1/2024  χρειάζεται ένα νέο στρατηγικό σχεδιασμό. 

Ένα σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει τις ώριμες μελέτες και τα δημοπρατημένα και συμβασιοποιημένα έργα που ήδη υπάρχουν, και επικαιροποιώντας τα δεδομένα,την περαιτέρω αναπτυξιακή και οραματική σχεδίαση για το μέλλον. 

Αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία. 

Ο Δήμος Ηρακλείου πρέπει να είναι πρότυπο στην ένταξη, την αξιοποίηση και την απορρόφηση χρηματοδοτικών πηγών, προγραμμάτων κι εργαλείων.

Και να μην ικανοποιείται με τίποτα λιγότερο από ό,τι του αναλογεί, του αντιστοιχεί και του αξίζει ως τέταρτος Δήμος στη χώρα, ως ο μεγαλύτερος στην Κρήτη. 

Ο Δήμαρχος αυτής της πόλης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου και η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να έχουν ισχυρό λόγο και πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Σε όλα. 

Για τα τείχη μας, το λιμάνι μας, το αεροδρόμιο μας, το παραλιακό μας μέτωπο, τον ΒΟΑΚ μας, για τον τόπο μας θα αποφασίζουμε εμείς!

Δε θα αποφασίζει κανείς ερήμην μας!!

Και εμείς αυτό το κάνουμε ήδη: Από το νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση εν μέσω προεκλογικής περιόδου, που μόνο μιλήσαμε για ασέβεια απέναντι στους ΟΤΑ, μέχρι το Βενιζέλειο και την κατάσταση που έχει περιέλθει και που πάλι εμείς μόνον εκφράσαμε την ανησυχία μας για αυτό. Χωρίς δισταγμό, γιατί δεν εξαρτώμαστε από υπουργούς και βουλευτές!!!

Η αυτοδιοίκηση χρειάζεται αυτονομία, χρειάζεται διεκδίκηση, χρειάζεται δυναμισμό, χρειάζεται γνώση, χρειάζεται πολιτική αντίληψη, χρειάζεται πολιτική στάση.

Χρειάζεται πολιτικό αισθητήριο και πολιτικά αντανακλαστικά για να αντιδράσεις, να υψώσεις το ανάστημα σου, να εκφράσεις τη φωνή σου. 

Για όλα.

Και μόνο εμείς τα διαθέτουμε αυτά. Εμείς στο “Ηράκλειο για σένα”.

Γιατί δεν διακρίναμε τέτοια χαρακτηριστικά στις υπόλοιπες προτάσεις. 

Ούτε στις ακριβές προεκλογικές καμπάνιες που έγιναν, ούτε στις ατομικές εμφανίσεις και τους μονολόγους που επέλεξαν να παρουσιαστούν και που γι’ αυτές βρήκαν χρόνο.

Γιατί απέφυγαν σκοπίμως τον δημόσιο ανοιχτό διάλογο που πρώτοι και μόνον εμείς προτείναμε!

Γιατί κάποιοι τον αποδέχθηκαν χλιαρά και υποτονικά και κάποιοι άλλοι δεν απάντησαν. 

Γιατί δεν είχε κανείς καν το θάρρος να τον αρνηθεί δημόσια! 

Γιατί κανείς δεν τον ήθελε!

Εγώ, η μοναδική γυναίκα υποψήφια, τον ήθελα, και τον ζήτησα, και τον ξαναζήτησα.

Γιατί εγώ δεν φοβάμαι. Κι αντέχω. 

Αντέχω τα χτυπήματα, αντέχω τον πόλεμο, αντέχω τη λάσπη, αντέχω την αντιπαράθεση, αντέχω τη σύγκριση.

Στο Ηράκλειο του 2023 οδηγούμαστε όχι τυχαία σε εκλογές “βουβές”, ατάραχες, σιωπηλές, χωρίς πολλά πολλά, χωρίς έκθεση και κατά συνέπεια απώλειες, χωρίς ουσιαστική συζήτηση, χωρίς πολιτική συζήτηση.

Γιατί η αυτοδιοίκηση είναι πολιτική. 

Και σοβαρό πολιτικό λόγο έχουμε μόνον εμείς!!

Στέρησαν όμως όλοι τους έτσι το δικαίωμα και τη δυνατότητα των συμπολιτών μας, να μας δουν όλους μαζί, να μας ακούσουν όλους μαζί, να μας κρίνουν και να μας συγκρίνουν. 

Από την άλλη, κάποιοι άλλοι φρόντιζαν, όλο αυτό το διάστημα, να υποτιμούν τους Ηρακλειώτες, να τους κατευθύνουν, με τεχνικά μέσα και καθοδηγούμενη ενημέρωση.

Και τέλος, υπήρχαν και ορισμένοι που μάλλον δημιουργήθηκαν για να μας πετούν λάσπη, χωρίς όριο, χωρίς αιδώ, χωρίς ίχνος σεβασμού, αξιοπρέπειας και δεοντολογίας.

Την απάντηση σε όλα αυτά ας τη δώσουν οι Ηρακλειώτισσες και οι Ηρακλειώτες. 

Την ημέρα των εκλογών. 

Που θα βρεθούν μόνοι τους μέσα στο παραβάν. 

Πριν την κάλπη. Την άδεια κάλπη. 

Όχι αυτή που γεμίζουν τη μια μέρα με τον έναν και την άλλη μέρα με τον άλλο.

Οι Ηρακλειώτισσες και οι Ηρακλειώτες, όλοι εσείς, όλοι εμείς, εκείνη την ώρα πρέπει να σκεφτούμε τί Δήμαρχο θέλουμε για την πόλη μας. Για το Ηράκλειο μας.

Εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη πρόταση: Μια γυναίκα Δήμαρχο. Μια γυναίκα της Αυτοδιοίκησης.

Και να σκεφτούν ακόμα: Ποιους ανθρώπους θέλουν να ασκήσουν την εκτελεστική εξουσία. 

Οι δικοί μας άνθρωποι, οι νέες και νέοι άνθρωποι της πόλης, επιστήμονες, επαγγελματίες, οικογενειάρχες είναι αυτοί που μπορούν να την ασκήσουν με την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού που απαιτείται, με όρεξη, με διάθεση, με νέα οπτική,

Αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών. Και είναι πολύ σοβαρό. 

Γιατί από το αποτέλεσμα τους θα εξαρτηθεί η μελλοντική πορεία του τόπου μας.

Και επειδή εμείς είμαστε ξεκάθαροι, πρέπει να σας πούμε και το εξής: Ότι εμείς δεν είμαστε η συνέχεια κανενός. 

Εμείς δεν θα γίνουμε το δεκανίκι κανενός.

Εμείς είμαστε μια ανεξάρτητη παράταξη που γεννήθηκε από τις δραστήριες και δημιουργικές δυνάμεις της πόλης.

Εμείς δεν τελούμε υπό έλεγχο. Δεν καθοδηγούμαστε, δεν κάνουμε συμφωνίες ούτε πάνω από τα τραπέζιά, ούτε κάτω από τα τραπέζια. 

Δεν έχουμε ούτε μπροστά μας ούτε πίσω μας, συστήματα, συμφέροντα, μηχανισμούς, βουλευτικά γραφεία.

Οι δικοί μας άνθρωποι, οι υποψήφιοι του “ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ” είναι σε αυτόν τον αγώνα, επειδή τον πιστεύουν, επειδή τον δίνουν με την ψυχή τους, όχι επειδή διψούν για εξουσία ή επειδή έχουν υποχρέωση. 

Όχι επειδή τους έταξα, όχι επειδή τους υποσχέθηκα. 

Η επικεφαλής τους, ήταν, είναι και θα παραμένει συνεπής και έντιμη απέναντι τους, απέναντί σας, απέναντι στον πολιτικό χώρο που ανήκει, απέναντι σε όσα έδωσα σχεδόν δέκα χρόνια στο Δήμο Ηρακλείου, απέναντι στον εαυτό της.

Είναι σπουδαίο να είσαι ελεύθερος. Κι εμείς είμαστε. Όπως είστε κι εσείς. 

Κι ακόμα σπουδαίες είναι και οι ελεύθερες αποφάσεις και οι ελεύθερες επιλογές.

Η απόφαση είναι δική σας.

Εμάς δική μας ήταν η επιλογή. 

Και την κάναμε. Με εντιμότητα, με αξιοπρέπεια, με ήθος, με δυναμισμό και πραγματικό αγώνα. 

Κάναμε το χρέος και το καθήκον που συναισθανθήκαμε ότι οφείλουμε να κάνουμε για αυτή την πόλη.

Την πόλη που δεν μας γνώρισε τώρα, ούτε εμείς τη γνωρίσαμε τώρα.

Το Ηράκλειο μας, την πόλη μας που είναι όμορφη, που είναι μαγική, που είναι γοητευτική. 

Γιατί όταν κάτι το αγαπάς, έτσι το βλέπεις. 

Και εμείς θα τα καταφέρουμε. 

Θα δώσουμε σε αυτή την πόλη αυτοπεποίθηση.

Με τα μάτια μιας γυναίκας, αλλά και με τα καθαρά μάτια όλων αυτών των ανθρώπων που με τίμησαν, με εμπιστεύτηκαν, με ακολούθησαν, με πίστεψαν και φτάσαμε εδώ. 

Εδώ στη Λότζια, εδώ στο Δημαρχείο αυτή της μεγάλης και δημοκρατικής πόλης, έτοιμοι για την ανατροπή!!! 

Που θα την κάνουμε. Που θα την κάνετε. Εσείς, οι Ηρακλειώτισσες και οι Ηρακλειώτες. 

Γιατί αυτό θα γίνει!!!  

Το “ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ” με τη γέννηση του “έγραψε” ιστορία και πέτυχε την πρώτη νίκη. Για το Ηράκλειο ,την ελευθερία του, την ανεξαρτησία του.

Έχουμε γράψει ιστορία ήδη , είμαστε νικητές ήδη. 

Έμεινε πολύ λίγο για να κάνουμε και την πιο μεγάλη και την ιστορική νίκη!!”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί