Συγχαρητήρια από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης στον Στέφανο Τραχανά

Για την απονομή του “Bραβείου Ηθικής Τάξεως” του Δήμου Ηρακλείου

Τα συγχαρητήριά της στον Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Στέφανο Τραχανά, για την απονομή του “Bραβείου Ηθικής Τάξεως” του Δήμου Ηρακλείου, εκφράζει μέσω ανακοίνωσής της η Πρυτανεία του Ιδρύματος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Στέφανο Τραχανά, για την απονομή του “Bραβείου Ηθικής Τάξεως” του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Δήμος Ηρακλείου απονέμει το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» σε προσωπικότητες ή σε Ιδρύματα, που προσέφεραν μεγάλες υπηρεσίες στην Κοινωνία, στην Επιστήμη και στον Πολιτισμό του τόπου μας.

Ο Στέφανος Τραχανάς έχει προσφέρει τα μέγιστα μέσα από την εξέχουσα πορεία του ως άνθρωπος και ως επιστήμονας και η βράβευση αυτή αποτελεί ένα ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης του έργου του και της προσωπικότητάς του. 

Ο Στέφανος Τραχανάς είναι ο ιδρυτής και διευθυντής των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (από το 1984 έως το 2013), ιδρυτής των διαδικτυακών Πανεπιστημιακών μαθημάτων του «Mathesis» και διδάσκοντας στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά και καταξιωμένος συγγραφέας. Το 2022, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων διδασκαλίας του στο Τμήμα Φυσικής, το όνομά του δόθηκε σε ένα από τα Αμφιθέατρα του Τμήματος.

Ευχόμαστε να συνεχίσει με μεγαλύτερη δύναμη και επιτυχία το έργο του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί