Συνεπιμέλεια: Οι αντιδράσεις τους ανάγκασαν να αφαιρέσουν την επίμαχη διάταξη

Αφαιρέθηκε η διάταξη που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και αφορούσε τον αποκλεισμό ενός γονέα μόνο αν υπάρχει αμετάκλητη καταδίκη για βία

Οι έντονες αντιδράσεις από σχεδόν όλες τις γυναικείες οργανώσεις αλλά και από κόμματα και φορείς που ασχολούνται με τα ζητήματα του Οικογενειακού Δικαίου και των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών ανάγκασαν την κυβέρνηση να κάνει πίσω στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια παιδιών.

Έτσι, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Κωνσταντίνο Τσιάρα αφαιρέθηκε η διάταξη που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και αφορούσε τον αποκλεισμό ενός γονέα μόνο αν υπάρχει αμετάκλητη καταδίκη για βία.

Πλέον, αντί για αμετάκλητη καταδίκη του γονέα για ενδοοικογενειακή βία ή για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής γίνεται αναφορά σε καταδίκη του γονέα με οριστική δικαστική απόφαση.

Δηλαδή αρκεί πλέον η πρωτόδικη δικαστική απόφαση, εφόσον έχει καθαρογραφεί,που θα αποκλείει τον κακοποιητή γονέα από την επικοινωνία με το παιδί.

Άρθρο 14

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί