«Όπου κι αν πας να μη χαθείς» του Ν. Σκορίνη απόψε στο Ηράκλειο

Η παράσταση «Όπου κι αν πας να μη χαθείς», βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Νίκου Σκορίνη, παρουσιάζεται απόψε στο κηποθέατρο “Μ. Χατζιδάκις” στο Ηράκλειο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά.

«Όπου κι αν πας να μη χαθείς»: Λίγα λόγια για το έργο

Το συγκλονιστικό αυτό μυθιστόρημα, το οποίο έχει έως σήμερα πουλήσει πάνω από 20.000 αντίτυπα, γίνεται η αφετηρία για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου θεατρικού κειμένου γεννημένου εξολοκλήρου μέσα από τη διαδικασία των προβών.

Πότε σε πρώτο πρόσωπο και πότε σε τρίτο, άλλοτε σε μορφή προσωπικής μαρτυρίας με συχνές αναφορές στη σπαρακτική ερωτική αλληλογραφία του κεντρικού ήρωα και μετά ξανά πίσω στη γειωμένη πραγματικότητα και τα γεγονότα της πολιτικής σκηνής, το «Όπου κι αν πας να μη χαθείς» λειτουργεί ως ένα σύγχρονο «έπος», μια σύγχρονη Οδύσσεια στην οποία ξετυλίγεται η Ιστορία της νεότερης Ελλάδας από τη δεκαετία του 1950 έως και τις μέρες μας και μαζί η ξενιτιά, η δικτατορία, τα κινήματα, η μεταπολίτευση, η πτώση του ανατολικού μπλοκ κ.α.

Η περιπλάνηση του κεντρικού ήρωα Ορέστη στους τόπους της Ιστορίας, γίνεται ένα ταξίδι με προορισμό την προσωπική του «Ιθάκη» αλλά ταυτόχρονα αντανακλά την προσδοκία και τη ματαίωση μιας ολόκληρης εποχής.

Η λογοτεχνία, το θέατρο και η Ιστορία συνομιλούν σκηνικά, η αφήγηση και η δράση εναλλάσσονται δημιουργικά έτσι ώστε να απολαμβάνουμε επί σκηνής μια παράσταση γεμάτη συγκίνηση, χιούμορ, ατμόσφαιρες, ανατροπές, μια παράσταση στην οποία η «μεγάλη» Ιστορία συναντιέται με τις ιστορίες των χαρακτήρων που έρχονται να μας τις εκμυστηρευτούν και μαζί να ξυπνήσουν και δικές μας μνήμες.

Συντελεστές:

Συγγραφέας:Νίκος Σκορίνης

Σκηνοθεσία:Δημήτρης Μυλωνάς

Σκηνικά:Νάντια Κασσάρα

Κοστούμια:Νάντια Κασσάρα

Φωτισμοί:Γιώργος Αγιαννίτης

Χορογραφία:Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Κυρμιζάκη

Παίζουν:Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Θεοδόσης Σκαρβέλης, Δημήτρης Μπούρας, Δήμητρα Μάζη, Δάφνη Δίγκα, Θανάσης Κορλός

Φωτογραφίες:Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Διασκευή: Δημήτρης Μυλωνάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Μάζη, Δανάη Μαθιουλάκη

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί