Άρειος Πάγος: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τους Σπαρτιάτες – Κλήθηκε σε κατάθεση ο Στίγκας

Προκαταρκτική έρευνα, με αφορμή τις δημόσιες καταγγελίες του αρχηγού των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα, ότι βουλευτές του κόμματός του καθοδηγούνται από εξωθεσμικά κέντρα, διενεργεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας ο κ. Στίγκας έχει ήδη κληθεί να καταθέσει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, την ερχόμενη Τρίτη.

Ο Βασ. Στίγκας κατείγγειλε, παράνομες συμπεριφορές και πρακτικές που θυμίζουν Χρυσή Αυγή ανάμεσα στους βουλευτές των Σπαρτιατών βρίσκεται «στον αέρα». «Όλα γίνονται για τα λεφτά» σημειώνει ενώ δηλώνει ότι πλαστογραφήθηκαν υπογραφές από τους 11 βουλευτές που έβγαλαν ανακοίνωση εναντίον του.

Σύμφωνα με τον Βασ. Στίγκα, υπάρχει «greek mafia» η οποία παίρνει λεφτά από δικούς του βουλευτές. Όπως ανέφερε, υπάρχει μία ομάδα που ποδηγετεί κάποιους άλλους και τους παίρνει χρήματα. «Φαίνεται πως οι μισθοί των βουλευτών του διοχετεύονται στη μαφία», ανέφερε.

«Πού έμαθαν δημοκρατικές διαδικασίες στη Χρυσή Αυγή ή κάπου αλλού;» είπε ο Βασίλης Στίγκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε «η ληστεία της βουλευτικής αποζημίωσης, όταν κάποιος απαιτεί να δίνουμε από τη βουλευτική αποζημίωση τουλάχιστον 2.200 ευρώ τον μήνα, συν ένα χιλιάρικο για κάποιες άλλες τοπικές. Ποιες είναι αυτές οι τοπικές και πού υπάρχουν αυτές οι τοπικές; Υπάρχει βουλευτής ή βουλευτές που δίνουν 3.000 το μήνα. Πού πηγαίνουν αυτά τα χρήματα;».

Ενώ παράλληλα κατηγόρησε βουλευτές για αντιποίηση της σφραγίδας και της επωνυμίας του κόμματος, αναφερόμενος στην ανακοίνωση που ήρθε στη δημοσιότητα μετά τη διαγραφή των Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χάρη Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη.

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών αναφέρει σε ανακοίνωση του πως: «Χθες την 31η Αυγούστου 2023 και λίγο μετά την αγόρευση του προέδρου του κόμματος ”ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”, Βασίλειου Στίγκα στη Βουλή, εμφανίστηκε μέσω ενός ψευδεπίγραφου λογαριασμού με το όνομα ”ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”, ανακοίνωση που φέρεται να κάνουν έντεκα βουλευτές του κόμματος, η οποία κατ’ ουσίαν αντιποιείται τη σφραγίδα και την επωνυμία του, αφού ουδέποτε δημοσιεύτηκε από το επίσημο email του τέτοια ανακοίνωση. Είναι φανερό ότι κάποιο ή κάποια άγνωστα στο κόμμα άτομα αντιποιήθηκαν την επωνυμία του κόμματος, και εξέδωσαν ανακοίνωση από άγνωστο σε εμάς email που ονομάτισαν ”ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”, προκειμένου να δημιουργηθεί σύγχυση στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στους χιλιάδες οπαδούς και ψηφοφόρους του κόμματός μας. Ανεξαρτήτως του προσβλητικού περιεχόμενου της ανακοίνωσης αυτής για το κόμμα μας και της αντιποίησης της ταυτότητός του και του προγράμματός του, η εμφάνιση των ονομάτων των έντεκα βουλευτών στο τέλος της ανακοίνωσης αυτής, είναι τελείως αυθαίρετη και ως εκ τούτου υφίσταται βάσιμη αμφιβολία για την πραγματική βούληση των βουλευτών αυτών».

Ο Βασίλης Στίγκας κατήγγειλε ακόμη ότι βουλευτές πήγαιναν στις φυλακές Δομοκού για να πάρουν οδηγίες από τον Ηλία Κασιδιάρη. «Προφανώς πήγαιναν να δηλώσουν τα σέβη τους και να πάρουν οδηγίες. Βουλευτές και άνθρωποι που εργάζονται για τους βουλευτές» ανέφερε ο Βασίλης Στίγκας μιλώντας στο Action 24.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί