Super League: Το πρόγραμμα της αγωνιστικής – Πρεμιέρα για τον ΟΦΗ με τον Άρη

Ολοκληρώνεται απόψε (20/8) η πρεμιέρα της πρώτης αγωνιστικής της Super League, με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη να μπαίνουν και εκείνοι στην “μάχη” του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι, στις 19:30, ο Άρης θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ, στην Κρήτη. Οι “κίτρινοι”, οι οποίοι αποκλείστηκαν την Πέμπτη (17/08) από την Ντιναμό Κιέβου στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικό γύρου του Europa Conference League, στρέφουν την προσοχή τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, με φόντο στις θέσεις που οδηγούν την ευρωπαϊκή έξοδό. Η ομάδα του Τόλη Τερζή δεν υπολογίζει τον Ματαρίτα, καθώς “κουβαλά” ποινή από πέρυσι, που αγωνιζόταν με τη φανέλα της Ντνίπρο-1, ενώ ούτε ο Νταρίντα θα δώσει το “παρών”, αφού τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με τους Ουκρανούς. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι αμφίβολοι Κουέστα και Μπράμπετς. Από την άλλη πλευρά, οι Κρητικοί θέλουν να μπουν με το δεξί στις υποχρεώσεις της νέας σεζόν, έχοντας ως στόχο να εξασφαλίσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται την παραμονή, με βλέψεις να βρεθούν στην πρώτη εξάδα, που οδηγεί στα πλέι οφ. Η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας έχει ως γνώμονα το τελευταίο φιλικό με την Φιορεντινά, που αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1:1. Επίσης, ο ΟΦΗ δεν υπολογίζει για την αναμέτρηση με τον Άρη τον Κουτεντάκη, τον Αποστολάκη, τον Σωτηρίου και τον Φαλάταχ, οι οποίοι έμειναν εκτός αποστολής.

Στις 20:00, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον πάντα επικίνδυνο Αστέρα Τρίπολης. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” έχει ξεκινήσει ιδανικά την σεζόν, έχοντας δύο ισάριθμες ευρωπαϊκές προκρίσεις επί τις Μπειτάρ Ιερουσαλήμ και Χάιντουκ Σπλιτ, όντας αήττητος σε τέσσερα ματς στο πλαίσιο του Europa Conference League. Στο ίδιο μοτίβο των θετικών αποτελεσμάτων θέλει να συνεχίσει και στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, έχοντας ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θέλοντας να διαγράψει την περσινή σεζόν που κατέλαβε την 4η θέση. Οι “ασπρόμαυροι” θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Φελίπε Σοάρες, ο οποίος υπέστη θλάση δεύτερου βαθμού στο δεξί τετρακεφαλο, καθώς και του Χάρη Τσιγγάρα, ο οποίος συνεχίζει θεραπείες και ατομικό πρόγραμμα. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι Αρκάδες, οι οποίοι δεν κατάφεραν την περσινή σεζόν να κάνουν το βήμα παραπάνω, μένοντας στην 10η θέση, φιλοδοξούν φέτος με τον Μίλαν Ραστάβατς στον πάγκο να επιστρέψουν ξανά στις “υψηλές πτήσεις” της Super League. Η ομάδα της Τρίπολης θα είναι πάνοπλη στην Θεσσαλονίκη, με όλα τα μεταγραφικά της αποκτήματα, ενώ οι μοναδικές απουσίες θα είναι αυτές των ΧριστόπουλουΠρούντζουΚωστέα και Βαλιέντε. Ο τελευταίος θεωρήθηκε ανέτοιμος, για αυτό και έμεινε εκτός.

Η αυλαία της πρεμιέρας της Super League “πέφτει” με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον νεοφώτιστο Πανσερραϊκό στο κεκλεισμένων των θυρών “Γ. Καραϊσκάκης”, λόγω της τιμωρίας των “ερυθρόλευκων” για τα επεισόδια κόντρα στην ΑΕΚ, στα τέλη της προηγούμενης σεζόν. Οι Πειραιώτες έχουν μπει με το δεξί στα επίσημα παιχνίδια, καθώς στις αναμετρήσεις με την Γκενκ, κατέγραψαν μια νίκη και μία ισοπαλία, εξασφάλιζοντας μάλιστα και την πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa League. Με την ίδια φόρα θέλουν και να ξεκινήσουν και στο ελληνικό πρωτάθλημα, εκεί που δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν πέρσι τον τίτλο, μένοντας αρκετά πίσω, τόσο από την ΑΕΚ, όσο και από τον Παναθηναϊκό. Τα “κλειδιά” στην θέση του προπονητή, έχουν δοθεί στον Ισπανό, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, με στόχο να επαναφέρει τους “ερυθρόλευκους” στο πρώτο σκαλί του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην αντίπερα όχθη, επιστροφή μετά από 12 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία της Ελλάδας για τον Πανσερραϊκό, όντας το “αφεντικό” πέρσι στον βόρειο όμιλο της Superleague 2. Αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του καλοκαιριού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να διαδέχεται τον πετυχημένο με την άνοδο Πάμπλο Δερμιτζάκη. Το ρόστερ απέκτησε αρκετή εμπειρία για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της μεγάλης κατηγορίας. Τα “λιοντάρια” έχουν ως στόχο να μην αποτελέσουν… ασανσέρ στην κατηγορία και θέλουν να εξασφαλίσουν την παραμονή όσο πιο αναίμακτα γίνεται. Ωστόσο, στο παιχνίδι κόντρα στο Ολυμπιακό η ομάδα από τις Σέρρες έχει αρκετές απουσίες και δε στους νεοαποκτηθέντες. Εκτός αποστολής έμειναν οι ΚαρασαλίδηςΟικονόμουΔεληγιαννίδηςΤσομπανίδηςΠαπαβασιλείουΜπέργκστρομΑνάκογλου και οι τραυματίες ΚολομπίνοΜορέιρα και Παντεκίδης, ο οποίος είναι σε στάδιο αποθεραπείας.//ΓΚ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στη Super League:

Παρασκευή 18 Αυγούστου

Βόλος – Λαμία 2:2

Σάββατο 19 Αυγούστου

ΠΑΣ Γιάννινα – Κηφισιά ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ 20/08 (1-0) – διακοπή λόγω προβλήματος με το ρεύμα σε πυλώνα των “Ζωσιμάδων”
ΑΕΚ – Παναιτωλικός ΑΝΑΒΟΛΗ
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος ΑΝΑΒΟΛΗ

Κυριακή 20 Αυγούστου

19:30 ΟΦΗ – Άρης
20:00 ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης
22:00 Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί