Πτωχεύουν οι ίδιοι και πάλι τη χώρα και την κοινωνία – Εμείς θα πέσουμε εκ νέου από τα σύννεφα

Του Γιώργου Δημητρίου

Η χώρα είναι πτωχευμένη παρά την παρουσία τόσων αρίστων πολιτικών, επιχειρηματιών, δικαστών αστυνομικών και δε συμμαζεύεται. Λυπάμαι αλλά η  κοινή λογική λέει ότι η πλειοψηφία των ελίτ είναι για τα ΄΄μπάζα΄΄και για αυτό πτωχεύσαμε. 

Οι δημοσιογράφοι των συστημικών ΜΜΕ αφού ξέπλυναν τους ακροδεξιούς μέσα στη Νέα  Δημοκρατία τώρα τους ενόχλησε η παρουσία των ακροδεξιών της Κροατικής Ντυναμό  Ζάγκρεμπ, στην οποία το ελληνικό κράτος έδωσε κάθε δυνατότητα να εκτελεί. Τι υποκρισία… 

Συνδικαλιστές της αστυνομίας καθημερινά στα τηλεπαράθυρα, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ  υποψήφιοι Δήμαρχοι, υπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων και πολλοί δημόσιοι  υπάλληλοι έτοιμοι να μας σώσουν με τα λιγοστά προσόντα τους. 

Όλοι σχεδόν ΄΄προϊόντα΄΄ενός ρουσφετολογικού μηχανισμού στον οποίο ηγείται ο  μεγαλύτερος δημόσιος υπάλληλος της χώρας ο κ.Μητσοτάκης.(κρέμεται από τη ώρα που  γεννήθηκε, σα ΄΄μαϊμού΄΄ στο δέντρο, πάνω στο κρατικό ταμείο ) 

ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ-ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ 

Η ακροδεξιά στην Ελλάδα έχει γίνει βασικός πυλώνας της κυβερνητικής πολιτικής με τη  βοήθεια ολιγαρχών και δημοσιογράφων. Αυτοί οι συλλογικοί παράγοντες μπορεί να έχουν  διακηρύξει τους εαυτούς τους δεσμευμένους στη Δημοκρατία στα χαρτιά ,αλλά πρακτικά  ενεργούν μεγάλη ζημιά στο Δημοκρατικό σύστημα. 

Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την ριζοσπαστικοποίηση της Νέας Δημοκρατίας και την  ομαλοποίηση των ακροδεξιών ιδεών, μέσω των ΜΜΕ, όπου η κοινωνία πλέον τις θεωρεί <<  Φυσιολογικές >>.Οι περισσότερο επικίνδυνοι ακροδεξιοί βρίσκονται μέσα στη ΝΔ και ως  εκλογικό φαινόμενο φέρεται να λειτουργεί αυτή τη στιγμή αποκλειστικά στη θεσμική αρένα και ειδικότερα στην ιεραρχία της ΝΔ. 

( Blee, 2007 ; Castelli Cattimara, 2020 ; Pirro & Castelli ; Gattimara, 2018 ) 

Η Ελληνική ακροδεξιά περιλαμβάνει όλους εκείνους τους υπερεθνικιστές συλλογικούς  παράγοντες που μοιράζονται μια κοινή αποκλειστική και αυταρχική κοσμοθεωρία – που  καθορίζεται από κοινωνικοπολιτικά κριτήρια ψευδούς πίστης στη Δημοκρατία. Ακριβώς  όπως οι Πούτιν, Ερντογάν, Ορμπαν κλπ μπουμπούκια. Εραστές της εξουσίας και της΄΄Μίζας΄΄… 

( Carter , 2005 ) 

H Ακροδεξιά ΝΔ του Μητσοτάκη ,σε ιδεολογικούς όρους, επιδιώκει να διατηρήσει ένα status quo όπου οι ανισότητες μεταξύ των ανθρώπων εδραιώνονται ,ενώ προωθεί και θεσπίζει  πολιτικές που κάνουν τους πολίτες ακόμη πιο άνισους .Πρέπει οπωσδήποτε να περισσεύουν  χρήματα για τους ολιγάρχες…Σε όλες τις οικονομίες του κόσμου οι πόροι είναι  περιορισμένοι..Άλλωστε πώς θα εκλεγούν οι επόμενοι Μητσοτάκηδες και Μπακογιάννηδες ; ( Saafelad , 1993 ) 

Πιστεύει ότι το κράτος ( αυτοί που ζούνε από τα κρατικά ταμεία ),δεν πρέπει να καλείται να  επιδιορθώσει τις τις υφιστάμενες ανισότητες στην κοινωνία. Από αξιολογική άποψη η  ακροδεξιά ΝΔ ορίζει την τη διαφορετικότητα των ανθρώπων ως το πρότυπο για μία καλή  κοινότητα . ( Bobbo , 1994 ) 

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΝΔ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Ο Μητσοτάκης έχει καταργήσει το διαχωρισμό μεταξύ νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας  – Κράτος Δικαίου. ( Ginsburg et el. , 2018 ) .Εχει εναντιωθεί στην πράξη τη Συνταγματική  εγγύηση που πηγάζει ποικιλοτρόπως από τις ηθικές αρχές ,τα φυσικά δικαιώματα και την  ηθική που βασίζεται στα δικαιώματα και που επιλύουν την ελευθερία των πολιτών από την  κρατική καταπίεση. ( Sartori , 1987 ) 

Σε αντίθεση με το πρόγραμμα της ΝΔ, η κυβέρνηση των ολιγαρχών με strawman το  Μητσοτάκη έχει μία τεταμένη σχέση με το φιλελευθερισμό ο οποίος είναι λέξη και έννοια κεντρο – αριστερή και όχι δεξιά – ακροδεξιά. Στην πράξη μισεί το φιλελεύθερο  Συνταγματισμό και εφαρμόζει ως πολίτευμα τον ανελεύθερο δημοκρατισμό. 

Οι ολιγάρχες έχουν προσαρτήσει στη ΝΔ πολιτικούς τύπου πχ Αδωνι, Βορίδη και άλλους 70  βουλευτές οι οποίοι φαινομενικά αναγνωρίζουν τα διαδικαστικά απομεινάρια της δημοκρατίας, όπως οι εκλογές ,αλλά στη συνέχεια αμφισβητούν ή παραβιάζουν τα πολιτικά  δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες των πολιτών πχ απεργίες-Δημόσιο ΕΣΥ – Εργατικά  δικαιώματα κλπ. 

Ο Δημοκρατικός ανελευθερισμός της ΝΔ των ολιγαρχών είναι φαινομενικά μια αντίδραση  στις αριστερές φιλελεύθερες υπερβολές αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για τη  διατήρηση των ολιγοπωλίων και των καρτέλ. Πληρώνετε τώρα… Και πού είστε ακόμη…τιμές  προϊόντων στο θεό. Φοροαπαλλαγές 100 ευρώ πχ και έμμεσους φόρους και στημένα κέρδη  καρτέλ 1000. ( Πολλές και καλές δουλειές…όχι για τους Έλληνες..αλλά για την οικογένεια ) 

( Laruelle , 2022 , Smilova 2021 , p. 178 ) 

Ο ανελευθερισμός της ακροδεξιάς πλειοψηφίας μέσα στη ΝΔ αλλά και έξω από αυτήν ως  αντικοινωνικοπολιτισμικό, αντιατομικιστικό και αντιπλουραλιστικό πολιτικό δόγμα διώκει τα  συμφέροντα και τα δικαιώματα του ανθρώπου και των μειονοτήτων τα οποία δεν μπορούν  να υπερισχύουν εκείνων της Εθνο-Εθνικολαϊκής κοινότητας . ( Smilova , 2021 ) 

Δεν θέλουν να υφίσταται στην πράξη φιλελευθερισμός ,ατομικισμός ,ανθρωπισμός και  κοσμοπολιτισμός ενώ την ίδια στιγμή κατηγορούν ψευδώς τους κεντροαριστερούς για την  κρίση της κοινωνίας ισχυριζόμενοι ότι χρειάζονται Χριστιανικές και εθνικές τάχα ριζες για  την αποφυγή της κρίσης. Φυσικά για τους ακροδεξιούς οι αριστεροί πολεμούν τις ρίζες…και  άλλες τέτοιες ηλιθιότητες. ( Holmes 1996 ,p.6 ) 

Ετσι η σημερινή ΝΔ με πραγματικό πρωθυπουργό ολιγάρχη και όχι το Μητσοτάκη επιδιώκει  να αντικαταστήσει το εναπομείναν Ευρωπαϊκό-Δυτικό μοντέλο που βασίζεται στα  δικαιώματα των μειονοτήτων και στο κράτος δικαίου με ένα μοντέλο που βασίζεται στο  Εθνικό-Χριστιανικό – Εθνολαϊκισμό πλειοψηφισμό. Οι κυβερνώντες ολιγάρχες έχουν και  κόμμα, τη ΝΔ, και ΜΜΕ και χρήματα αλλά και σύμμαχο την αμάθεια μεγάλου μέρους της κοινωνίας. 

( Laruelle , 2022 , Merkel & Scholl ,2018 ) 

Ο συνδυασμός νατιβισμού – αυταρχισμού – και ελεεινού ρουσφετιού που παράγει στρατιές  ανικάνων αντιπροσωπεύει τον ιδεολογικό πυρήνα των ολιγαρχών, των. ακροδεξιών της ΝΔ  και των Σημιτοφυλάκων και αυτό εννοούν ως ομοιογένεια του Εθνους-Κράτους. 

( Muddle 2007 , p.19 ) 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Θα ξαναμείνουμε έκπληκτοι όπως το 2012. Η έλλειψη ανταγωνιστικότητας του 2012  δεκαπλασιάστηκε όπως τα ολιγοπώλια και τα καρτέλ συνεπώς τα δομικά προβλήματα της οικονομίας όχι μόνο παρέμειναν αλλά διογκώθηκαν.. 

Από πολιτικής πλευράς δεν υπάρχουν κόμματα αλλά οι ολιγάρχες όπως στη  Βουλγαρία, Ουγγαρία, Τουρκία. Ακόμη και στην Τουρκία ο γαμπρός του Ερντογάν πλουτίζει μεν με τη συμπαράσταση του Ερντογάν αλλά πολύ πιο δίκαια από τους δικούς μας ολιγάρχες και πολιτικούς. Ο γαμπρός του Ερντογάν παράγει καινοτόμα και εξαγώγιμα  προϊόντα υψηλής αξίας τα πολεμικά ντρόουν Μπαιρακτάρ ενώ οι δικοί μας πολιτικοί και  ολιγάρχες παράγουν θεσμική εκτροπή και καρτέλ κλοπής και ληστείας της μεσαίας τάξης. 

Ο Μέγας Αλέξανδρος αντέταξε την ελευθερία του λαού του απέναντι στην καταπίεση που  ασκούσε ο Δαρείος στο λαό του και νίκησε. Εμείς έχουμε ακροδεξιά καταπίεση τύπου  Ερντογάν που δε θα μας βγει σε καλό. Ήδη μελέτες δείχνουν την προθυμία των Τούρκων να  πολεμήσουν με 73% και την απροθυμία των Ελλήνων να πολεμήσουν κατά 53%. 

Πάλι από τα σύννεφα θα πέσει η Ελληνική δημοσιογραφία; Οι Έλληνες πολίτες σίγουρα…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί