ΑΕΚ: Εγκληματική αδράνεια των αρχών – Είχαμε δώσει βίντεο πριν τη δολοφονία

Ευθύνες στις αρμόδιες αρχέςεπιρρίπτει με επίσημη ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ, αναφορικά με τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, κάνοντας λόγο για «εγκληματική αδράνεια».

Συγκεκριμένα, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ τονίζει ότι ώρες πριν τα επεισόδια είχε δώσει στις αρχές πληροφορίες, ακόμη και βιντεοληπτικό υλικό.

«Όσα συνέβησαν τα είχαμε προβλέψει και είχαμε θέσει όλες τις σχετικές πληροφορίες μας, ακόμη και βιντεοληπτικό υλικό, ώρες πριν, υπόψη των αρμόδιων αρχών» τονίζει η ΠΑΕ ΑΕΚ επισημαίνοντας ότι το γεγονός ότι σήμερα δεν θρηνούμε περισσότερα θύματα, «οφείλεται αποκλειστικά στην άμεση επέμβαση της ασφάλειας του γηπέδου και απλών πολιτών».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΑΕΚ είναι «αυτονόητο πως υπάρχουν ευθύνες συγκεκριμένες για την εγκληματική αδράνεια που υπήρξε και έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό το έγκλημα».

Τέλος η Ένωση υπογραμμίζει ότι ο 29χρονος Μιχάλης έχασε τη ζωή του από «επαγγελματίες δολοφόνους» οι οποίοι «διέσχισαν τη χώρα κι έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια από το Ζάγκρεμπ. Για να ενωθούν εδώ με Έλληνες εγκληματίες συνεργούς τους με μοναδικό σκοπό να σκοτώσουν».

«Ο Μιχάλης δολοφονήθηκε άγρια, ενώ υπάρχουν και μικρά παιδιά σοβαρά τραυματισμένα, ακόμη και σε κρίσιμη κατάσταση. Οι εγκληματίες που δολοφόνησαν τον Μιχάλη πρέπει άμεσα να εντοπιστούν και να πληρώσουν ακριβά το τίμημα της βαρβαρότητάς τους. Φυσικοί αυτουργοί και συνεργοί τους, Κροάτες και Έλληνες. Δεν θα ησυχάσουμε, δεν θα σταματήσουμε να το επιδιώκουμε», υπογραμμίζει η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Η οικογένεια του Μιχάλη θρηνεί τον αδόκητο χαμό του παιδιού της. Η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί την τραγική απώλεια ενός πολύ αγαπητού της μέλους, ενός νέου ανθρώπου.

Τον σκότωσαν επαγγελματίες δολοφόνοι, οργανωμένοι εγκληματίες που διέσχισαν τη χώρα κι έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια από το Ζάγκρεμπ. Για να ενωθούν εδώ με Έλληνες εγκληματίες συνεργούς τους με μοναδικό σκοπό να σκοτώσουν.

Η απώλεια του Μιχάλη μάς έχει συντρίψει. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι τον χάσαμε με αυτόν τον τρόπο από Κροάτες εγκληματίες και τους Έλληνες συνεργούς τους. Ο Μιχάλης δολοφονήθηκε άγρια, ενώ υπάρχουν και μικρά παιδιά σοβαρά τραυματισμένα, ακόμη και σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι εγκληματίες που δολοφόνησαν τον Μιχάλη πρέπει άμεσα να εντοπιστούν και να πληρώσουν ακριβά το τίμημα της βαρβαρότητάς τους. Φυσικοί αυτουργοί και συνεργοί τους, Κροάτες και Έλληνες. Δεν θα ησυχάσουμε, δεν θα σταματήσουμε να το επιδιώκουμε.

Γι΄ αυτό απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση όλων των ευθυνών, ποινικών και αστικών. Είναι αδιανόητη και η παραμικρή σκέψη για ενδεχόμενη συγκάλυψη του εγκλήματος που συντελέστηκε σε βάρος Ελλήνων πολιτών.

Είναι επίσης αυτονόητο πως υπάρχουν ευθύνες συγκεκριμένες για την εγκληματική αδράνεια που υπήρξε και έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό το έγκλημα.

Όσα συνέβησαν τα είχαμε προβλέψει και είχαμε θέσει όλες τις σχετικές πληροφορίες μας, ακόμη και βιντεοληπτικό υλικό, ώρες πριν, υπόψη των αρμόδιων αρχών. Δυστυχώς το γεγονός πως σήμερα δεν θρηνούμε περισσότερα θύματα, οφείλεται αποκλειστικά στην άμεση επέμβαση της ασφάλειας του γηπέδου και απλών πολιτών.

Απευθυνόμαστε, τέλος, στους οπαδούς μας. Είμαστε ένα μαζί σας στο πένθος και την συντριβή για τον Μιχάλη και για τον τρόπο που χάθηκε. Όμως χρειάζεται ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και σεβασμός στη μνήμη του ήρωα Μιχάλη.

Όλοι να αφιερωθούμε αποκλειστικά στον αγώνα για να αποδοθούν οι ευθύνες στους ενόχους. Η ΑΕΚ θα είναι πρωταγωνίστρια σε αυτό. Ελπίζουμε και πιστεύουμε πως δεν θα μας αφήσουν και πάλι μόνους μας».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “ΑΕΚ: Εγκληματική αδράνεια των αρχών – Είχαμε δώσει βίντεο πριν τη δολοφονία”

  1. Ερηνη

    Πέρα από τις ευθύνες των δικών μας(λέμε τώρα; έχουν ευθύνες οι μονιμως ανεύθυνοι) δεν θα πρεπε να τιμωρηθεί κι η ομάδα της Κροατίας;
    Ή μήπως δε το άκουσα;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί