Στην Κρήτη ο Υφυπουργός Υποδομών Ν. Ταχιάος – Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη (Bίντεο)

Ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Υποδομών Νίκος Ταχιάος επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Στη συνάντηση στο γραφείο του Περιφερειάρχη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Υποδομών συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη στο νησί.

Στη δήλωση του ο κ. Ταχιάος χαρακτήρισε εποικοδομητική την επίσκεψη στην Κρήτη και επεσήμανε: «Με τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, είναι βέβαια πολύ διεκδικητικός, αλλά ως αυτοδιοικητικός αντιλαμβάνομαι το πώς βλέπει τον τόπο του και πως αγαπάει την πατρίδα του. Νομίζω ότι η επίσκεψη στην Κρήτη ήταν εξαιρετική και πραγματικά πολύ εποικοδομητική περιοδεία σε έργα».

Αναφερόμενος στο Καστέλι τόνισε πως έχει φτάσει στο 25% ενώ για τον ΒΟΑΚ ανακοίνωσε πως το Σεπτέμβριο θα δημοπρατηθεί το τμήμα από το Χανιά προς το Ηράκλειο και ζήτησε τη συνεργασία των τοπικών φορέων για να υπάρξει το βέλτιστο αποτέλεσμα στην λειτουργία του δρόμου στην διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε: «Ως Περιφέρεια Κρήτης διεκδικήσαμε με επιτυχία τα μεγάλα έργα για το νησί. Αεροδρόμιο, και ενεργειακή διασύνδεση προχωρούν, όπως τα εγγειοβελτιωτικά έργα και το μεγάλο αναπτυξιακό έργο του ΒΟΑΚ, που ήταν για χρόνια ένα όνειρο για όλους τους κρητικούς. Οι παρατηρήσεις που κάναμε μέχρι τώρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο αποδεικνύεται ότι ήταν σωστές και οι περισσότερες έγιναν δεκτές. Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με προτάσεις για τη βελτίωση της σύνδεσης και της καλύτερης λειτουργίας των μεγάλων έργων που αλλάζουν την εικόνα του νησιού. Στόχος, όλα τα μεγάλα έργα και οι παρεμβάσεις να έχουν θετικό αντίκτυπο σε κάθε γωνιά του νησιού μας και να βελτιώσουν τις ζωές των κατοίκων και την εμπειρία των επισκεπτών μας». Ανέφερε δε πως στη σύσκεψη υπογράμμισε την αναγκαιότητα των έργων υπογειοποίησης στη σύνδεση του Ηρακλείου με το ΒΟΑΚ και του αεροδρομίου με τον ΒΟΑΚ.

Συνάντηση και με τον Δήμαρχο Ηρακλείου

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο  Ταχιάο είχε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Αυγούστου 2023 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω και παρευρέθηκαν επίσης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συν-Εργασία για το Ηράκλειο» Ευριπίδης Κουκιαδάκης και στελέχη του Υπουργείου.

Τέθηκε το θέμα της υπάρχουσας χάραξης του ΒΟΑΚ, η οποία όπως εξήγησαν στον Υφυπουργό τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο κ Κουκιαδάκης ουσιαστικά διχοτομεί το Ηράκλειο και δημιουργεί πολλά προβλήματα. Παράλληλα δόθηκε στον κ. Ταχιάο υπόμνημα με τις θέσεις του Δήμου Ηρακλείου, όπως ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.  Ο κ. Ταχιάος από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει πολύ σοβαρά  το θέμα και όλες τις παραμέτρους του. 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών

Το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Με έναν ευρύ κύκλο συναντήσεων ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για θέματα Υποδομών, Νίκου Ταχιάου στην Κρήτη, ο οποίος ενημερώθηκε επιτόπου για τις εργασίες των μεγάλων έργων υποδομών, που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ πραγματοποίησε επαφές με τοπικούς φορείς.

Ο κ. Ταχιάος ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Κρήτη από τα Χανιά και επισκέφθηκε τις θέσεις χάραξης του τμήματος Χανίων –  Κισσάμου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.).

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), Θεόδωρο Νίνο και Αριστείδη Παπαδογιάννη αντίστοιχα και στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, καθώς και μέλη της Διοικούσας και της Αντιπροσωπείας του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ, ενώ επισκέφθηκε και τη Γέφυρα Ρέματος Κερίτη.

Ο Υφυπουργός, ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του, μεταβαίνοντας στις θέσεις χάραξης του τμήματος Χανίων – Ηρακλείου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ).

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της επίσκεψής του ο Υφυπουργός, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Συριγωνάκη.

Μετά την συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Κρήτης ο κ. Ταχιάος δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δεσμευτεί για ένα τεράστιο πρόγραμμα υποδομών για την Κρήτη, με το βλέμμα στο μέλλον της ανάπτυξης και της αειφορίας του νησιού. Οι επιλογές της δεν αφορούν μόνο στα έργα αλλά και τα πρόσωπα που μπορούν να υποστηρίξουν ένα ευρείας συναίνεσης όραμα για τον τόπο. Χαίρομαι που σήμερα συνάντησα έναν τέτοιο άνθρωπο, τον κ. Αρναουτάκη, με τον οποίον θα πορευτούμε μαζί σε ένα λαμπρό αύριο για τον τόπο. Ήδη οι διεργασίες για τον διεθνή αερολιμένα Καστελλίου βρίσκονται στο 25% και αναμένεται να λειτουργήσει το 2027 ενώ εντός του 2023 αναμένεται να προκύψει ο προσωρινός ανάδοχος για το έργο Χανιά – Ηράκλειο του Β.Ο.Α.Κ. Με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα υποδομών η Κρήτη μπαίνει σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης».

Νωρίτερα, επιθεώρησε το εργοτάξιο του υπό κατασκευή αεροδρομίου στο Καστέλλι, μαζί με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Βουλευτή Ηρακλείου, Μάξιμο Σενετάκη.

Ο κ. Ταχιάος συνέχισε την επίσκεψή του στο Φράγμα Μπραμιανού και το τμήμα Αγίου Νικολάου – Νεάπολης, του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.), το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Επίσης συναντήθηκε και με τη Διοίκηση του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ.

Κατά την επίσκεψη στην περιοχή του δήμου Ιεράπετρας, πραγματοποίησε συνάντηση με τη Διοίκηση του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) και συζήτησε για τα έργα που αφορούν γενικότερα στη διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής, ειδικότερα δε στην κατασκευή του Φράγματος Μύρτου και την ενίσχυση – αναβάθμιση του Φράγματος Μπραμιανού.

Στις συναντήσεις με τους φορείς,  παρευρέθηκαν επίσης η Βουλευτής Χανίων και πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, οι Βουλευτές Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης καθώς και ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης.

Τέλος, ο κ. Ταχιάος ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί