Προσλήψεις στο ΕΚΑΒ ανακοινώνει ο Χρυσοχοΐδης, αλλά…με διετή θητεία

Μπορεί η κυβέρνηση να υποστηρίζει πως θα ενισχύσει αποτελεσματικά τη δημόσια Υγεία, με μόνιμες προσλήψεις, ωστόσο το πραγματικό σχέδιό της φαίνεται να αποκαλύπτεται σιγά-σιγά.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων, ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση δρομολογεί προσλήψεις 250 ατόμων ως πληρώματα ασθενοφόρων, για την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ, οι οποίοι όμως θα έχουν διετή θητεία.

Έτσι, η κυβέρνηση, μετά το προσωρινό μέτρο της στελέχωσης των ασθενοφόρων με άνδρες της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων –που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο ίδιος ο πρωθυπουργός– προχωρά τώρα σε διετείς συμβάσεις, δείχνοντας έτσι πως στο βάθος κρύβεται η μόνιμη είσοδος του ιδιωτικού τομέα στον χώρο, όπως έχουν καταγγείλει τα σωματεία των υγειονομικών.

Όλα αυτά τη στιγμή που το ΕΣΥ καταρρέει και οι ελλείψεις σε οχήματα και προσωπικό στο ΕΚΑΒ έχουν διογκωθεί επικίνδυνα, όπως καταγράφεται με τραγικό τρόπο από τα συνεχή περιστατικά θανάτων συνανθρώπων μας επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός επανέλαβε τα γνωστά περί 10.000 μόνιμων, στοχευμένων προσλήψων, ενώ ξαναζέστανε το φαγητό των προεκλογικών εξαγγελιών με όσα υπόσχεται πως θα κάνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. στον χώρο της Υγείας· πολλά από τα οποία δεν επέλεξε να τα υλοποιήσει κατά την προηγούμενη τετραετία, αν και είχε τη δυνατότητα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν δίστασε να μιλήσει για ριζικές τομές και αναβάθμιση της δημόσιας Υγείας. «Αυτή είναι η τετραετία της Υγείας», υποστήριξε. Είπε επίσης πως «ανασχεδιάζουμε τον χάρτη Υγείας» και πρόσθεσε πως «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί» ώστε ο πολίτης να δει διαφορά στις προσφερόμενες υπηρεσίες της δημόσιας Υγείας, κάνοντας λόγο για «ιστορική πρόκληση» και για «εθνική κοινωνική ανάγκη».

Στο πλαίσιο αυτό, υποσχέθηκε ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό νοσοκομείων, ανάπτυξη νέων δομών, πολλαπλά προγράμματα και δράσεις κ.ά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί