Αναπάντητα άφησε ο Χρυσοχοΐδης τα ερωτήματα για τη διαχείριση των πυρκαγιών σε Κερατέα και Βίλια

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κλήθηκε να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα δύο «πύρινα» μέτωπα στην Αττική, σε Κερατέα και Βίλια, παρουσιάζοντας τα στοιχεία για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν τη Δευτέρα στην επικράτεια, δίχως να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που του τέθηκαν νωρίτερα από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Σπίρτζη, είχε θέσει τα εξής ερωτήματα προς την κυβέρνηση:

«Τι ώρα και από ποιον εντοπίστηκε η πυρκαγιά. Πόσοι μικρά περιπολικά με σκοπό την γρήγορη πρόσβαση και εντοπισμό σε περίπτωση εμπρησμού) υπήρχαν κ περιπολούσαν στην περιοχή αφού σήμερα οι συνθήκες όριζαν στάδιο 4 / αυξημένη ετοιμότητα. Σε πόση ώρα και με πόσα μέσα ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από την στιγμή του εντοπισμού της πυρκαγιάς; Γιατί συνεχίζουν να επιχειρούν ελάχιστα καναντέρ; Για ποιους λόγους το Beriev δεν πετάει σε καμία από τις δυο μεγάλες πυρκαγιές; Πόσα μέσα επιχειρούν από τις δυνάμεις βοήθειας ξένων χωρών που βρίσκονται ακόμη στη χώρα μας;», με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να τηρεί «σιγή ιχθύος».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε για βελτιωμένη κατάσταση στην πυρκαγιά που εξελίσσεται στην Κερατέα, δηλώνοντας ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν τις προσπάθειές τους ώστε να τεθεί υπό έλεγχο στην πυρκαγιά. Αντίθετα, όσον αφορά τα Βίλια, ο ίδιος μίλησε για ενίσχυση των προσπαθειών κατάσβεσής της, ούτως ώστε να αποφευχθεί η επέκτασή της στο χωριό των Βιλίων, τον Άγιο Γεώργιο και το Παλαιοχώρι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί