Τασούλας σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεσμεύεται για λύση μετά τις αντιδράσεις για την απαράδεκτη χωροταξία στη Βουλή

Στη δέσμευση ότι θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια για να λυθεί το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τη θέση των «Σπαρτιατών» στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής, προχώρησε ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Δείτε επίσης:

Βουλή: Έβαλαν τους ακροδεξιούς “Σπαρτιάτες” στα αριστερά, πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ!- Επιστολή Φάμελλου στον Τασούλα

Συγκεκριμένα, μετά από επικοινωνία που είχε χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί με την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία αναμένεται να αναλάβει αντιπρόεδρος της Βουλής και τον νέο πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλο, ο πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια για να λυθεί το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο νέος πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σ. Φάμελλος έστειλε επιστολή στον κ. Τασούλα προκειμένου να αναδιαμορφωθεί η χωροταξία στην Ολομέλεια και να φύγει η Κ.Ο. των Σπαρτιατών πίσω από τα έδρανα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θεωρούμε απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα» σημειώνει στην επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής και προσθέτει: «Θεωρούμε, επίσης απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος Σπαρτιάτες στα έδρανα της Αριστεράς στη Βουλή, κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων αλλά και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα».

Υπενθυμίζεται ότι σχετική παρέμβαση έκανε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας. Παίρνοντας τον λόγο είπε ότι από την Γαλλική Επανάσταση και μετά είθισται η Αριστερά να κάθεται στην αριστερή πλευρά της Ολομέλειας, η Δεξιά στην δεξιά πλευρά και οι νεοναζί στα άκρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί