Δ. Κουτσούμπας: «Για ποιον λόγο τους χτυπάνε, τους έχουν κάτω, τους έχουν γδάρει χέρια και πόδια και τους έχουν με χειροπέδες; Είναι απαράδεκτο!»

“Για ποιον λόγο τους χτυπάνε, τους έχουν κάτω, τους έχουν γδάρει χέρια και πόδια και τους έχουν με χειροπέδες; Είναι απαράδεκτο! Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός μας, ο Παφίλης, προπηλακίστηκε από αυτούς εδώ που δεν τηρούν ούτε στοιχειώδη μέτρα και μας μιλάνε για τη δημόσια υγεία”, ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας με αφορμή την σκληρή επίθεση των αστυνομικών στην πορεία για το Πολυτεχνείο.

Δείτε επίσης: Επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία για το Πολυτεχνείο – Αστυνομικοί χτύπησαν βουλευτή και δημοσιογράφο – Τραυματίες και συλλήψεις (Βίντεο)

Επεισόδια και συλλήψεις και στο Ρέθυμνο για την πορεία του Πολυτεχνείου – Δακρυγόνα από την αστυνομία (Βίντεο & φωτο)

Αναλυτικά όσα καταγγέλλει ο ΓΓ στο ηχητικό:

Έχει περάσει ένα τέταρτο και δεν εμφανίστηκε κανένας διοικητής, ούτε πήρε τηλέφωνο.

Για ποιον λόγο τους χτυπάνε, τους έχουν κάτω, τους έχουν γδάρει χέρια και πόδια και τους έχουν με χειροπέδες; Είναι απαράδεκτο! Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός μας, ο Παφίλης, προπηλακίστηκε από αυτούς εδώ που δεν τηρούν ούτε στοιχειώδη μέτρα και μας μιλάνε για τη δημόσια υγεία.

Η πορεία δεν πήγαινε πουθενά, ήταν σε αραιή διάταξη και περίμενε να δουν αν θα της επιτραπεί να περάσει.

Έγινε κανονική επίθεση ενάντια σε συγκεκριμένους διαδηλωτές που δεν έκαναν τίποτα. Θα μπορούσαν να συνεννοηθούν μαζί μας, εδώ είναι όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ και άλλοι βουλευτές, αλλά δεν υπάρχει ένας υπεύθυνος. Λένε ότι έχουν εντολή από τον διοικητή τους να κάνουν αυτά τα αίσχη, χωρίς να τηρούν καν μέσα προστασίας.

Δεν υπάρχει κανείς διαπραγματευτής της αστυνομίας, ενώ ξέρουν ότι ο νόμος και η εντολή της κυβέρνησηες είναι να γίνεται παρουσία εισαγγελέα η προειδοποίηση για διάλυση διαδήλωσης. Είναι πλήρης η ασυδοσία τους! Να τους πάρετε έναν-έναν και να πουν ποιος τους έδωσε εντολή.

ΚΚΕ: Όργιο καταστολής και αυταρχισμού

Το ΚΚΕ καταδικάζει το σημερινό όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής.
Απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και η αστυνομία απάντησαν με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, προπηλακισμούς βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ, του ίδιου του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς διαδηλωτών.
Η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής και στον πιο δύσπιστο. Θέλει, πίσω απ’ το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει, να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. Ήθελε, επίσης, με πρόσχημα την πανδημία να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου.
Έφαγε τα μούτρα της! Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη. Και η συγκέντρωση έγινε και η πορεία έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Και μάλιστα με την υποδειγματική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.
Εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες. Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί