Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Οροπέδιο Λασιθίου

Πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της Κ.Ο. Λασιθίου του ΚΚΕ, την Κυριακή 18 Ιουνίου, στο Οροπέδιο Λασιθίου, με σύνθημα «100% Λαϊκή Μαχητική Αντιπολίτευση! Πιο δυνατό ΚΚΕ, δυνατός ο λαός!». Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η υποψήφια Βουλευτής του ΚΚΕ στο Λασίθι, Ειρήνη Δαλαβέρου- Καρύδη, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: 

     «Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να πάρει στις πλάτες του την Λαϊκή μαχητική   αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός και η νεολαία, απέναντι στην αντιλαική κυβέρνηση της επόμενης μέρας και το δεδομένο κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ & ΠΑΣΟΚ.

        Η αλήθεια είναι πως στην προεκλογική περίοδο επιχειρείται με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο και με διάφορα μυστήρια κριτήρια να μας πείσουν  όλοι πόσο καλοί είναι. Κάποιοι σαν να θέλουν να μηδενίσουν το χρόνο και να μετράνε από δω και πέρα. Κάπως έτσι η ΝΔ ξιφουλκεί κατά των συνεπειών της πολιτικής της ως συνέχεια όλων των προηγούμενων πχ έγκλημα Τεμπών, 35000 νεκροί από την πανδημία, υποκλοπές κλπ.

Κάπως έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μην ξέρει ποιος αύξησε τους έμμεσους φόρους την ώρα που και οι ίδιοι αναγνωρίζουν πως είναι και οι πιο άδικοι. Ούτε ποιος νομοθέτησε τόσα αντιλαϊκά μέτρα που βρήκε έτοιμα η ΝΔ και εφάρμοσε π.χ. πλειστηριασμοί.

Για να δούμε όμως, ποιος είχε την αυτοδυναμία στην περίοδο 2019-2023. Η ΝΔ εξελέγη έχοντας 158 βουλευτές, που με διαγραφές και αποχωρήσεις έμειναν 156.

Ας δούμε τώρα κάποια εμβληματικά νομοσχέδια της τετραετίας από πόσους ψηφίστηκαν:

Η παράδοση του Ελληνικού στον Λάτση πάνω από 250 βουλευτές. Μονιμοποίηση ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα πάνω από 250 βουλευτές. Την έγκριση της προμήθειας των μαχητικών αεροσκαφών ραφαλ 270 βουλευτές. Την μετατροπή των ναυπηγείων Ελευσίνας σε ειδική ζώνη χωρίς εργασιακά δικαιώματα 240 βουλευτές. Την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ 250 βουλευτές. Ατέλειωτη λίστα νομοσχεδίων, που  ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ  & ΠΑΣΟΚ ψήφισαν από κοινού και τα οποία καθορίζουν την φτώχεια στη ζωή του λαού. 

Για το ΠΑΣΟΚ τί να πρωτοπούμε: Δηλώνει ότι είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κάνει «εποικοδομητική» και «αξιόπιστη» αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση. Δηλώνει ότι θα είναι «ο κύριος αντίπαλος της ΝΔ και του Μητσοτάκη στην επόμενη Βουλή». Και ζητά την ψήφο από όσους δεν θέλουν λέει να υπάρχει μία «ανεξέλεγκτη δεξιά». Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει! Είναι ένα κόμμα που έχει κυβερνήσει για πολλά χρόνια σε βάρος του λαού, όπως κυβέρνησαν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό άλλωστε παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν στελεχώσει τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έγιναν υπουργοί από τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη. Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει και τον ίδιο ρόλο θα παίξει και μετά τις εκλογές της 25ης Ιούνη. Και μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ θα παίζουν τον ρόλο της «συστημικής αντιπολίτευσης», όπως ακριβώς τη θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Αυτοί διαμόρφωσαν την αυτοδυναμία της πολιτικής των μεγάλων ομίλων μαζί με διάφορες τσόντες από τα άλλα κόμματα μίας χρήσης!

Γι’ αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό πόσοι θα είναι οι βουλευτές του ΚΚΕ γιατί είναι οι μόνοι που αποκαλύπτουν ό,τι βρώμικο μαγειρεύεται από τα συστημικά κόμματα.  Πόσοι θα είναι αυτοί που παλεύουν μαζί με το λαό, αυτοί που σηκώνουν ανάστημα και με πράξεις και όχι με λόγια υπερασπίζονται πάντα τα λαϊκά συμφέροντα μέσα και έξω από τη βουλή. Γιατί ακόμη και εμβληματικά νομοσχέδια που ψήφισε η προηγούμενη βουλή έγιναν κουρελόχαρτα από την αγωνιστική δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος, με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή. Έτσι μένει στα χαρτιά η απαγόρευση των διαδηλώσεων, έτσι αποτράπηκε η είσοδος της Πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ιδρύματα, έτσι καταφέραν οι εργάτες στα ναυπηγεία της Ελευσίνας να βάλουν τρικλοποδιά στο άθλιο νόμο που ψήφισαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι σε μια σειρά κλάδους οι εργαζόμενοι κατάφεραν την υπογραφή ΣΣΕ κόντρα σε άθλιους νόμους.  Αυτή είναι η βασική διαφορά με τα διάφορα κόμματα που έχουν βγει στη γύρα και ψάχνουν ψήφο για να μπουν στη βουλή και   να εκλέξουν βουλευτές. Γιατί το ΚΚΕ με 1% παραπάνω θα έχει 2 ή 3 βουλευτές ακόμα, βουλευτές  που θα αξιοποιηθούν μέσα στη βουλή αλλά και έξω απ΄ αυτήν. Ενώ 2 ή 3 βουλευτές ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ τί θα είναι; θα είναι επιπλέον ψήφοι σε όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που φέρνει η ΝΔ.

Το ΚΚΕ διαθέτει ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα εξουσίας-διακυβέρνησης, το οποίο καταθέτει καθημερινά μπροστά στο λαό και τη νεολαία. 

Σε κάθε περίπτωση, το ΚΚΕ δεν χάνει λεπτό, δεν περιμένει απαθές μέχρι ο λαός να υιοθετήσει το πρόγραμμά του. Μπαίνουμε μπροστά σήμερα στον καθημερινό αγώνα, για να πάρουμε άμεσα ανάσες ανακούφισης, για να εμποδίσουμε αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, για να έχουμε νέες κατακτήσεις. Όσο πιο δυνατό βγει το ΚΚΕ από τις εκλογές της 25ης Ιούνη, όσους περισσότερους βουλευτές καταφέρει να εκλέξει, τόσο πιο δυνατοί θα είστε εσείς οι ίδιοι, όλοι οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας για να βελτιώσουμε τις ζωές μας.

Τώρα είναι η ώρα που απαιτείται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση για να είναι το ΚΚΕ πιο δυνατό παντού, στις εκλογές της 25ης Ιούνη, στους αγώνες και τις διεκδικήσεις, στα σωματεία, τους συλλόγους, παντού

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί