Στον ανακριτή το πόρισμα για τα Τέμπη – Καλούνται να καταθέσουν επιβάτες

Προθεσμία για να απολογηθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή Λάρισας, ζήτησε και πήρε για τις αρχές Ιουλίου, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων & Ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ, Ζαχαρίας Στουρνάρας, ο οποίος εμπλέκεται στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Στις 30 Ιουνίου αναμένεται να απολογηθούν οι δύο γενικοί διευθυντές Δικτύου του ΟΣΕ. Και τα πέντε διευθυντικά στελέχη αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούν στην διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων δια παραλείψεως.

Παράλληλα, ο εφέτης ανακριτής καλεί τις επόμενες ημέρες 16 επιβάτες της αμαξοστοιχίας, οι οποίοι συμμετείχαν στη διάσωση και τη βοήθεια άλλων επιβατών, ώστε να συνεισφέρουν στην έρευνα της υπόθεσης.

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του αποθανόντος μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας ζήτησε από τις δικαστικές αρχές όλες τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που έγιναν το βράδυ της μοιραίας νύχτας του τρομερού δυστυχήματος.

Η έρευνα για τα αίτια και τις ευθύνες του δυστυχήματος συνεχίζονται από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, στα χέρια του οποίου βρίσκεται ήδη το πόρισμα των δικαστικών εμπειρογνωμόνων, ενώ δεν αποκλείεται να ασκηθούν στο μέλλον και άλλες διώξεις σε πρόσωπα που έχουν ευθύνες για την τραγωδία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο 250 σελίδων πόρισμα, που παραδόθηκε σήμερα και αναμένεται να συμπεριληφθεί στην δικογραφία, περιλαμβάνονται κρίσιμα στοιχεία, όπως, συνομιλίες και υλικό, που θα τα  αξιολογήσει ο ειδικός εφέτης ανακριτής για να διαπιστώσει τυχόν ευθύνες και άλλων προσώπων στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί