Επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με την Ίλβα Γιόχανσον: «Ντροπή η Μεσόγειος να γεμίζει πτώματα»

Ο Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Ίλβα Γιόχανσον, προκειμένου να την ενημερώσει για την επίσκεψή του στην Καλαμάτα μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, ενώ τόνισε την σημασία που έχει να διαλευκανθούν οι αιτίες της τραγωδίας το συντομότερο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι η υπόθεση αυτή αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αποτυχία της ΕΕ να προωθήσει μια συγκροτημένη προσφυγική/μεταναστευτική πολιτική που να βάζει ως πρώτη προτεραιότητα την διάσωση της ανθρώπινης ζωής.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε, ακόμα, ότι η διαπραγμάτευση για μια ευρωπαϊκή Συμφωνία Μετανάστευσης και Ασύλου πρέπει να αλλάξει ριζικά κατεύθυνση και να επικεντρωθεί στην εξασφάλιση νόμιμων και ασφαλών διόδων επανεγκαταστάσης προσφύγων σε κράτη μέλη της ΕΕ με δίκαιο τρόπο.

Τέλος, πρόσθεσε ότι είναι ντροπή η Μεσόγειος να γεμίζει πτώματα, ενώ την ίδια στιγμή στις Βρυξέλλες να παρουσιάζεται ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου ως «πολυτέλεια» και να γίνεται συζήτηση για το αντίτιμο που θα καταβάλλουν κράτη μέλη ώστε να μην φιλοξενούν πρόσφυγες.

Δείτε επίσης: Αλέξης Τσίπρας: Ποια πρωτόκολλα δεν επιβάλουν τη διάσωση – Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν

Αλέξης Τσίπρας: Η συγκλονιστική συνάντηση με τον 15χρονο επιζώντα που έχασε τον αδερφό του

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί