Περιοδείες και συσκέψεις του ΚΚΕ Μεσαράς

Σε περιοδείες και συσκέψεις προχώρησε η Κομματική Οργάνωση Μεσαράς όλες τις προηγούμενες μέρες στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται μπροστά στις βουλευτικές εκλογές με σύνθημα «100% Λαϊκή Μαχητική Αντιπολίτευση. Πιο Δυνατό ΚΚΕ – Δυνατός Λαός.».

Περιοδεία και σύσκεψη στη Πόμπια πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου από κλιμάκιο του Κόμματος αποτελούμενο από τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής, βουλευτή Ηρακλείου και εκ νέου υποψήφιο και την Γενοβέφα Χουστουλάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής και υποψήφια βουλευτή Ηρακλείου.

Το κλιμάκιο παραβρέθηκε αρχικά στην όμορφη καλοκαιρινή γιορτή που διοργάνωσαν το Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο Πόμπιας – Μοιρών , το Δημοτικό Πόμπιας, το Νηπιαγωγείο Πόμπιας και το νηπιαγωγείο Πηγαϊδακίων.

Στη συνέχεια, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού, ο Μανώλης Συντυχάκης ανέφερε: “Ενώ όλα τα κόμματα καταψήφισαν τις κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, οι εφοπλιστές διατηρούν 56 φοροαπαλλαγές, έχουν δωρεάν πετρέλαιο και εθελοντική φορολογία. Εάν το κράτος φορολογούσε τις προμήθειες των εφοπλιστών, θα είχε 50 δις ευρώ επιπλέον. Το ίδιο συμβαίνει και με τις τράπεζες, οι οποίες επί όλων των τελευταίων κυβερνήσεων, ανέβαλαν την αποπληρωμή των φόρων στο κράτος στο όνομα του ότι έχουν ζημία, εξαιτίας των κόκκινων δανείων. Το 95% των φορολογικών εσόδων το πληρώνει ο ελληνικός λαός, γονατίζοντάς τον και πρέπει να τιμωρηθούν στο σύνολο τους. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε το τίμημα της πολιτικής του, γιατί όχι μόνο δεν έσκισε μνημόνια, όχι μόνο δεν χόρεψε τις αγορές με ζουρνάδες αλλά συνέχισε την πολιτική των προηγούμενων. Η Νέα Δημοκρατία, με την σειρά της, υπηρέτησε την πολιτική των προηγούμενων. Όλοι αυτοί που έλεγαν ότι θα βάλουν τη δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ψήφισαν, το μεν ΠΑΣΟΚ το 70% των νόμων και ο ΣΥΡΙΖΑ το 50% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Το ΚΚΕ καταψήφισε όλους τους αντιλαϊκούς νόμους, το νόμο Κατρουγκαλου, το νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου και έχουν αφήσει τους μισθούς στα τάρταρα. Πώς μπορεί κάποιος να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, τις τράπεζες, την εφορία;

Το ΚΚΕ κοιτάζει το κόσμο στα μάτια. Η Νέα Δημοκρατία έταξε σταθερότητα. Την σταθερότητα των Τεμπών, την σταθερότητα του θανάτου ανθρώπων επειδή δεν υπάρχουν ασθενοφόρα. Ο κατάλογος είναι μακρύς και θα μακρύνει περισσότερο και δεν κινδυνολογούμε, είναι η πολιτική των κερδών έναντι της ανθρώπινης ύπαρξης.

Οι εκλογές που έρχονται είναι εκλογές κλοπής ποσοστών, ψήφων και εδρών. Θεωρούμε θετικό το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών για το ΚΚΕ και το λαό, μέσα σε ένα γενικότερο αρνητικό συσχετισμό. 

Η νέα δανειακή σύμβαση λέει ότι μέχρι το 2027 θα προστίθενται νέοι φόροι και χαράτσια. Εμείς θα είμαστε την επόμενη μέρα εδώ. Να βάζουμε φρένο στους πλειστηριασμούς, να μπαίνουμε μπροστά στις λαϊκές διεκδικήσεις, να ανοίγουμε δρόμο για μεγάλες και θετικές αλλαγές, μέσα και έξω από τη Βουλή.

Δώστε μας την δύναμη για να δουν πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Καμία κυβέρνηση δεν θα είναι παντοδύναμη αν έχει απέναντι του ένα ισχυρό ΚΚΕ.”

Επίσης, περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο της Κομματική Οργάνωσης Μεσαράς με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Γενοβέφα Χουστουλάκη στο παζάρι των Μοιρών το Σάββατο 10 Ιουνίου, ενώ την Κυριακή 11 Ιουνίου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την 82η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης, που πραγματοποιήθηκαν στο Τυμπάκι και συγκεκριμένα στο πρώην στρατόπεδο ΠΕΚ.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί