Εκλογές: Η Ευρωπαϊκή Αριστερά στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – Επιστολή του Βάλτερ Μπάιερ

Επιστολή στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου απέστειλε ο πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Βάλτερ Μπάιερ.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Β. Μπάιερ, «τέσσερα χρόνια κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Μητσοτάκη έκαναν τους Έλληνες φτωχότερους, αύξησαν την κοινωνική ανισότητα, κατέστρεψαν τις δημόσιες υπηρεσίες και έκαναν πιο σκοτεινές τις προοπτικές της νέας γενιάς για το μέλλον. Επιπλέον, η Ελλάδα έγινε για άλλη μια φορά εργαστήριο πειραματισμού για αυταρχικές μορφές διακυβέρνησης».

Επίσης, ο πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς τονίζει ότι η ίδια προσπάθεια, «να σφυρηλατηθεί μια συμμαχία μεταξύ της συντηρητικής και της ριζοσπαστικής δεξιάς για να εμποδιστεί η πορεία της κοινωνικής και πολιτικής προόδου» αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ υπογραμμίζει ότι η ήττα αυτού του αντιδραστικού μπλοκ «απαιτεί και διάλογο με σεβασμό μεταξύ όλων των προοδευτικών δυνάμεων, αλλά κυρίως μια ισχυρή ριζοσπαστική αριστερά».

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες εκλογές, ο Βάλτερ Μπάιερ εύχεται με την επιστολή του κάθε δυνατή επιτυχία στον ΣΥΡΙΖΑ, στη «δύσκολη και σημαντική προεκλογική εκστρατεία» που διεξάγει, υπενθυμίζοντας ότι «περάσαμε πολλούς αγώνες μαζί και σήμερα στεκόμαστε και πάλι δίπλα-δίπλα».


Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής, μεταφρασμένο στα ελληνικά, έχει ως εξής:


Αγαπητοί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ!


Τέσσερα χρόνια κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Μητσοτάκη έκαναν τους Έλληνες φτωχότερους, αύξησαν την κοινωνική ανισότητα, κατέστρεψαν τις δημόσιες υπηρεσίες και έκαναν πιο σκοτεινές τις προοπτικές της νέας γενιάς για το μέλλον. Επιπλέον, η Ελλάδα έγινε για άλλη μια φορά εργαστήριο πειραματισμού για αυταρχικές μορφές διακυβέρνησης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνδυάζει τη διαφθορά και την αυταρχική διακυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα ασπάζεται την ατζέντα της ριζοσπαστικής δεξιάς.

Σε ολόκληρη την ΕΕ σήμερα βλέπουμε την ίδια προσπάθεια να σφυρηλατηθεί μια συμμαχία μεταξύ της συντηρητικής και της ριζοσπαστικής δεξιάς για να εμποδιστεί η πορεία της κοινωνικής και πολιτικής προόδου. Η ήττα αυτού του αντιδραστικού μπλοκ είναι επίσης η μεγαλύτερη πρόκληση στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο του 2024.

Αυτό απαιτεί και διάλογο με σεβασμό μεταξύ όλων των προοδευτικών δυνάμεων, αλλά κυρίως μια ισχυρή ριζοσπαστική αριστερά, μέρος της οποίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την κοινωνική δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον οικολογικό μετασχηματισμό και τη δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει αυτή τη στιγμή μια δύσκολη και σημαντική προεκλογική εκστρατεία, η οποία είναι κρίσιμη για ολόκληρη την ευρωπαϊκή Αριστερά.
Περάσαμε πολλούς αγώνες μαζί και σήμερα στεκόμαστε και πάλι δίπλα-δίπλα.

Εκ μέρους του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, θα ήθελα να σας ευχηθώ τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία σε αυτόν τον αγώνα, που είναι και δικός μας.

Με αλληλεγγύη,
Βάλτερ Μπάιερ
Πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς
Βιέννη, 11 Ιουνίου 2023

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί