«Ένας σπόρος ανθίζει στη Μυρτιά…»

 Την δράση «Ένας σπόρος ανθίζει στη Μυρτιά…» διοργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ με το Δημοτικό Σχολείο Μυρτιάς, η οποία θα λάβει χώρα στις 31 Μαΐου 2023 στις 18:30 στην Αίθουσα Γ. Ανεμογιάννη του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη.

Σε ανακοίνωσή του το Μουσείο Καζαντζάκη αναφέρει:

Στην αίθουσα Γ.Ανεμογιάννης του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη , την Τετάρτη 31 Μαΐου  2023 και ώρα 18:30 στο πλαίσιο της εργαστηριακής άσκησης-εποπτείας ΙΙΙ, οι φοιτητές  Κοινωνικής Εργασίας από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο εφαρμόζοντας την  Μεθοδολογία της Κοινωνικής Εργασίας υλοποίησαν δράσεις σε συνεργασία με τους  μαθητές, τις οικογένειες τους, τους εκπαιδευτικούς, τους τοπικούς συλλόγους, τον  Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, το Μουσείο Ν.Καζαντζάκης, τους εθελοντές και τους  χορηγούς που μας στήριξαν. Θα σας παρουσιάσουμε πως «Ένας σπόρος ανθίζει  στη Μυρτιά…» με τις εξής δράσεις: 

⮚ «Ο κήπος της Ελευθερίας» (διαμόρφωση εξωτερικού κήπου του δημοτικού  σχολείου) 

⮚ Εικαστικές δημιουργίες & Διακόσμηση τοίχων του κήπου 

⮚ Ομάδες γονέων (παιδοψυχολόγο & κοινωνικό λειτουργό) 

⮚ Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη Μυρτιάς (αύλειου χώρου Μουσείου Ν.Καζαντζάκης &  Πάρκου) 

Κύριος στόχος των δράσεων μας είναι η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής και γνωστικής  ανάπτυξης των μαθητών, καθώς και η προώθηση της ενεργούς συμμετοχής παιδιών,  γονέων και κοινότητας στην αξιοποίηση του κοινωνικού, φυσικού και πολιτισμικού  περιβάλλοντος της Μυρτιάς. Σας προσκαλούμε να μοιραστούμε τους ήχους, τα  κελαηδίσματα των παιδιών & των πουλιών του τόπου, τις σκέψεις και τις ιδέες σας και  να γευτούμε τα εδέσματα που οι οικογένειες με πολύ μεράκι & αγάπη δημιούργησαν. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί