Αλ. Τσίπρας μετά τη συνάντηση με την ΠτΔ: Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη σημαίνει ότι στέκομαι και δίνω μάχη (Βίντεο)

Για απρόσμενο οδυνηρό σοκ τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και για την κοινωνία, όσον αφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία και ενημέρωσε ότι δεν παραλαμβάνει τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

Δείτε: «Δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση»: Δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή ο Αλ. Τσίπρας (Βίντεο)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ότι «Εάν επαναληφθούν οι συσχετισμοί θα δημιουργήσουν ασφυκτικές συνθήκες για τη Δημοκρατία, για παντοδυναμία μιας κυβέρνησης που την πρώτη τετραετία έδειξε ότι δεν σέβεται το κράτος δικαίου και τη  Δημοκρατία». 

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες και οι ήττες μόνο έναν, υπογραμμίζοντας ότι: «Αναλαμβάνω την ευθύνη στέκομαι και δίνω τη μάχη». Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε όπως είπε χαρακτηριστικά

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Όπως ήδη ξέρετε δεν κράτησα τη διερευνητική εντολή δεδομένου ότι δεν προκύπτουν συσχετισμοί για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Μία σημαντική ευκαιρία για τον τρόπο που κυβερνάται η χώρα χάθηκε, νομίζω χάθηκε πριν τις εκλογές. Δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ένα οδυνηρό σοκ, απρόσμενα οδυνηρό. Φοβάμαι και για την κοινωνία είναι οδυνηρό το αποτέλεσμα, ακόμα και για τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές θα δημιουργήσουν ασφυκτικές συνθήκες για τη Δημοκρατία. Μία παντοδυναμία μίας κυβέρνησης που έδειξε ότι δεν σέβεται το Κράτος Δικαίου, τη Δημοκρατία και τον πλουραλισμό. Φανταστείτε έναν ανεξέλεγκτο και ηγεμόνα πρωθυπουργό.

Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα, να αποτρέψουμε την επανάληψη των συσχετισμών στις 25 Ιούνη. Οι πληγές για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένες, θα σταθούμε στα πόδια μας. Οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες αλλά οι ήττες έχουν πάντα έναν. Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη για το αποτέλεσμα. Στο δικό μου λεξιλόγιο σημαίνει ότι στέκομαι και δίνω τη μάχη. Να ζητήσω μία συγγνώμη για τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, μαχητές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Δίνω μια υπόσχεση για να δώσουμε τη μάχη ώστε να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ βασικός κορμός και εκφραστής των λαϊκών αναγκών».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί