«Δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση»: Δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή ο Αλ. Τσίπρας (Βίντεο)

Την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε στις 11 το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση. Δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή διότι δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ως εκ τούτου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τον Νίκο Ανδρουλάκη, ώστε να κλείσει ο κύκλος των διερευνητικών εντολών.

Επισημαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες (22/5) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα- όπως και με όλους του αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων – και τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να στηθούν οι δεύτερες κλάπες την Κυριακή 25 Ιουνίου και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ορκωμοσία των βουλευτών και της διάλυσης της Βουλής όπως και της συγκρότησης υπηρεσιακής κυβέρνησης.ουνίου.

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν θα εγκαταλείψω τη μάχη»

Η πρώτη αποτίμηση, της βαριάς εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε χθες στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου. «Αναλαμβάνω την ευθύνη και δεν εγκαταλείπω τη μάχη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, και πρόσθεσε ότι στις επόμενες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευθύνη πρωτίστως, να αποτρέψει τη προοπτική ενός παντοδύναμου, και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» και έτοιμος για την επόμενη μάχη, των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη να αποτρέψουμε την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού. Έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη. Και να μην εγκαταλείπω τη μάχη. Είμαι εδώ.

Δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα. Χθες ήταν ημέρα εκλογών. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της μάχης των επόμενων εκλογών.

Στις χθεσινές εκλογές νίκησε η ΝΔ, αλλά ταυτόχρονα ηττήθηκε η στρατηγική της απλής αναλογικής. Οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας, καθόλη την προεκλογική περίοδο είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και χθες την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς, αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο από τους Νεοδημοκράτες για την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα. Εκείνοι το δικό τους το χωράφι.

Στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη πρωτίστως να αποτρέψουμε την προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού. Αλλά και να προστατέψουμε την πρωταγωνιστική παρουσία της αριστεράς στην πολιτική ζωή του τόπου.

Ως μιας δύναμης ασυμβίβαστης. Που έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει εδώ. Ως ο βασικός κορμός των προοδευτικών δυνάμεων και εκφραστής των λαϊκών και κοινωνικών συμφερόντων.

Για να υπερασπιστεί τον κόσμο της εργασίας. Και να μην επιτρέψει την παλινόρθωση ενός βολικού συστημικού δικομματισμού».

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας: Να αποτρέψουμε την προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί